03 / 05 / 2024

Rahmi Bey Parkı

Rahmi Bey Parkı

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Rahmi Bey Parkı hizmete açıldı. Süleymanpaşa Belediyesi Mola Park olarak bilinen Değirmenaltı Mahallesi’ndeki Rahmi Bey Parkı’nın çevre ve peyzaj düzenlemeleri yaparak hizmete açtı.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden açıklama!

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden bir kısmı, alanın park olması için açıklama yaptı. Depremzedeler, binanın 3’üncü derecede riskli olduğuna ve bunu depremin ardından öğrendiklerine dikkat çekti. 

Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanı'nın yerine ne yapılacak?

Rıza Bey Apartmanı yerine park ve anıt yapılacağı sözünü veren projeden vazgeçildi. Depremzede aileler duruma tepki gösterdi.

Murat Bakan'dan İzmir Rıza Bey Apartmanı park olsun açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Rıza Bey Apartmanı Park Olsun İnisiyatifi’nin istemini Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunan CHP'li Bakan, konuya ilişkin konuştu.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

TOKİ'den Buca'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün yapılıyor.

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul müjdesi! İhalesi yarın!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Depremzede aile Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılmasını istiyor!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanında 2 çocuğu, 2 yeğeni ve annelerini yitiren Emine ve Hüseyin Bilgin Yücel çifti, alanın çocuk parkı olması için başvuru yaptı.

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırlarının değiştirilmesi kararının Beyşehir yöresinde hayata geçmeyi bekledikleri bazı projelerin önünü açtığını dile getirdi.

Zeynel Bey Türbesi taşındı!

550 yıllık Zeynel Bey Türbesi 2 kilometre taşındı. Ilısu Baraj Gölü alanında yer alan türbe Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na yerleştirildi.

Batman Zeynel Bey Türbesi tanışıyor!

Tarihi Zeynel Bey Türbesi'ni, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşıyacak özel makine ilçeye getirildi. 650 yıllık türbe, Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

650 yıllık Zeynel Bey Türbesi 8 saatte taşınacak!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı tamamlanınca su altında kalacak 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na 52 kişilik ekip tarafından 8 saatte taşınacak.

Rahmi Bey Parkı Haberi

Rahmi Bey Parkı

Parkın bundan sonra Mutlukent Çay Bahçesi olarak hizmete devam edeceğini söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Gerçekten geçen dönem Belediyenin düzenlediği güzel bir park. Burasının ismi de çok güzel, Rahmi Bey. Rahmi Bey Başkanlık makamının bulunduğu tarihi binanın imalatının yapıldığı dönemki belediye başkanı. Başka binalar yıkılırken Rahmi Beyin yaptığı bina hala ayakta. Süleymanpaşa Tekirdağ’a bağlı olduğu sürece de yaşamaya devam edecek. Bu kadar güzel bir parka unutulmaz bir belediye başkanının adını verdik. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Tüm halkımıza hizmet vereceğini vurgulayan Ekrem Eşkinat, “Burası Mutlukent’in hizmetlerinin biraz daha dışında kapsamı biraz daha geniş olacak. Bu parkta sadece çay bahçesi olarak değil aynı zamanda müze olarak da hizmet verecek. Biz burada stantlar kurarak Tekirdağ’da üretim yapan firmaların ürünleri de satacağız....