14 / 05 / 2024

Rakoczinin tekirdağdaki evi

Rakoczinin tekirdağdaki evi

Osmanlı İmparatorluğu'nun sahip çıktığı Macaristan Prensi 2'nci Rakoczi'nin, Tekirdağ'da yaşadığı ve müzeye dönüştürülen evin tek sorumlusu Ali Kabul, 35 yıldır müzenin hem yöneticiliğini hem de bakımını yürütüyor.

Freddie Mercury’nin evi 1,1 milyar TL'den satılıyor! Ama bir şartı var...

Efsanevi müzisyen Freddie Mercury’nin Londra’daki evi rekor fiyattan satışa çıktı ancak mülk sadece ödeyebileceklerini kanıtlayabilenlere gösterilecek.

Tekirdağ'daki 78 adet iş yeri ile Edirne'deki sosyal tesis kiraya veriliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa'da 78 adet iş yeri ile Edirne Karaağaç'taki sosyal tesis alanı kiraya veriliyor. Peki iki ildeki kiralama ihaleleri ne zaman yapılacak? 

UYARI: Trakya'da Büyük Felaket Alarmı! İstanbul da Tehlike Altında!

Meteoroloji uzmanları, Trakya Bölgesi için felaket senaryosuna dair endişe verici uyarılarını peş peşe sıralıyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşlar, gelecek günlerde karşılaşabilecekleri olumsuz hava koşulları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Koleksiyon Mobilya'dan arsa yatırımı

Koleksiyon Mobilya Tekirdağ'daki fabrika lokasyonunda olası bir kapasite artırımında kullanılmak üzere 26 dönümlük araziyi yaklaşık 5.5 milyon liraya satın alacağını duyurdu.

Milli Emlak'tan 31 bin 500 TL'ye imarlı arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ekim ayı ihale ilanları arasında Tekirdağ'daki imarlı arsa da yer alıyor. Söz konusu arsa 31 bin 500 TL bedelle satışa çıkarıldı. 

Tekirdağ'da 35 bin 100 TL'ye imarlı arsa satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Ekim 2022 ihale ilanlarını yayımlamayı sürdürüyor. Son Yayımlanan ilanlar arasında Tekirdağ'daki arsa da bulunuyor.

Ayçiçekte içleri biraz olsun rahatlatan haber

Tekirdağ'daki ayçiçek tarlalarına tırtıl dadanması, yağ fiyatlarını yeniden artıracağı gerekçesiyle bir hayli endişelendirdi. Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında "çayır tırtılına" karşı dron ile ilaçlama yapılıyor. İlaçlamaların etki verdiği öğrenildi.

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Maradona'nın mirasçıları anlaşamadı! Evi yıkılıyor!

Dünya futbolunun efsane ismi Luis Armando Maradona'nın Villa Devoto'daki evi mirasçılarının anlaşamamsı üzerine yıkılacak. Yıkılacak olan yapının yerine otopark ve yeni konutlar inşa edilecek.

Whitney Houston'ın Atlanta Georgia'daki evi 175 bin dolara satıldı!

Şarkıları ve benzersiz sesiyle müzik dünyasına damga vuran Whitney Houston'ın sahibi olduğu, onun ölümünün ardından da kızı Bobbi Kristina Brown'a miras kalan konut, üç senedir satıştaydı. Houston'ın Atlanta Georgia'daki evi 175 bin dolara satıldı.

Marilyn Monroe’nun Kaliforniya'daki evi satılıyor!

Hollywood'un efsanesi Marilyn Monroe’nun Kaliforniya eyaletine bağlı West Hollywood'daki dairesi 2.4 milyon dolara satılıyor.

Burcu Güneş üvey annesine tapu iptal davası açtı! 

Şarkıcı Burcu Güneş üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya’daki evi üzerine geçirdiği iddiasıyla tapu iptal davası açtı. 

Tekirdağ'daki binalar analiz ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 1999 senesi öncesinde inşa edilen binaların depreme dayanıklılığını test etmeye başladı.

Rakoczinin tekirdağdaki evi Haberi

Rakoczinin tekirdağdaki evi

Osmanlı İmparatorluğu'nun sahip çıktığı Macaristan Prensi 2'nci Rakoczi'nin, Tekirdağ'da yaşadığı ve müzeye dönüştürülen evin tek sorumlusu Ali Kabul, 35 yıldır müzenin hem yöneticiliğini hem de bakımını yürütüyor. 35 yıldır Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'nun sigortalı ve maaşlı personeli olduğunu söyleyen Kabul,elinden geldiğince ziyaretçileri bilgilendirmeye çalıştığını belirtiyor.


Avusturya'ya karşı bağımsızlık mücadelesi yürüten ve bu mücadelede başarısız olan Macaristan Prensi 2'nci Ferenc Rakoczi'nin, Osmanlı İmparatorluğu'nun davetlisi olarak, 1720-1735 tarihleri arasında misafir olarak kaldığı ev müzeye dönüştürüldü. Müzeye dönüştürülen evde 35 yıldır görev yapan Ali Kabul, evin temizliğinden rehberliğine kadar her işiyle ilgilenerek, eve gözü gibi bakıyor.


Macar Prensi Rakoczi 15 sene yaşadı


Ali Kabul, yaptığı açıklamada, Avusturyalıların Macaristan'ı işgal ettiği sırada, bağımsızlık mücadelesi başlatan Rakoczi'nin, bu mücadelede başarılı olamadığını, bunun üzerine beraberindeki yaklaşık 250 kişi ile...