08 / 05 / 2024

Ramallah

Ramallah

Filistinliler kültür miraslarını korumak için Ramallah'ta Filistin Müzesi'nin temeli atıldı...

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.

Filistin'deki AB misyonlarından İsrail'e 'yıkımlar durdurulsun' çağrısı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Ramallah'taki Avrupa Birliği (AB) misyonları, İsrail'e, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen Batı Şeria'da Filistinlilere ait binaları yıkmaya son vermesi için çağrıda bulundu.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail askerlerinin işgal altında olan Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinlilere ait iki evi yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İşgalci İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’nın Ramallah bölgesinde bir Filistinliye ait iki ev ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İşgalci İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında yer alan El-Emari Mülteci Kampı'nda bir Filistinlinin evin yıkımını gerçekleştirdi.

AB'den İsrail'in Filistinlilere ait evleri tahliye kararına tepki!

Avrupa Birliği'nin işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Ramallah'taki temsilcilikleri, İsrail'in yerleşim birimi politikaları ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evlerin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri!

Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Mezraa el-Garbiyye beldesinde toplanan Filistinliler, bölgede yeni Yahudi yerleşim birimi yapılmasına karşı bir gösteri gerçekleştirdi.

Karmod Prefabrik Filistin'de hazır konut kurdu!

Karmod Prefabrik, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan Ramallah'ta 4 hazır konut kurdu.

Filistin'den İsrail'in "konut satışı" onayına kınama!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Ramallah "Beyt Iyl" yerleşim birimindeki 300 konut satışını onaylamasını Filistin hükümeti kınadı. Filistin Devlet Başkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Redine yaptığı açıklamada İsrail'in Donald Trump yönetimi başta olmak üzere dünyaya meydan okuduğunu belirtti. 

İsrail Beyt Iyl'de 300 konutun satışını onayladı!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Ramallah kenti yakınlarında bulunan "Beyt Iyl" yerleşim birimindeki 300 konutun satışına onay verdi.

İsrail'den Ramallah'taki Ayrım Duvarı inşasına onay!

İsrail, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Beyt Eyl Yahudi yerleşim birimi çevresindeki Ayrım Duvarı inşasına onay verdi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Filistin’e 2 yeni kültür merkezi!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Filistin’e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında ”Şimdi Kudüs’te kültür merkezini açıyoruz. Ramallah’ta da bir kültür merkezi açacağız” dedi.

Ramallah Haberi

Ramallah

     Filistin Kültür Bakanı Siham el-Bergusi ve çok sayıda Filistinli siyasetçinin katıldığı temel atma töreninde, müzenin Filistin kültürüne yapacağı olumlu etki üzerine konuşmalar yapıldı. 

     Filistin Müzesi'nde, Filistin tarihi, toplumu ve kültürüne ilişkin eserlerin yanı sıra, el yazmaları görsel, işitsel metaryal, yurt içindeki ve dışındaki Filistinlilerin icatlarının sergileneceği ifade edildi. 

     Geleneksel Filistin köyü şeklinde tasarımı yapılan müzenin 40 bin metrekarelik bir alana kurulacağı ve açılışının 2014 yılında gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi. 

     Filistin Kültür Bakanı Siham el-Bergusi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in Filistin'den çaldığı eserleri" kurtarma amacıyla, konuyu uluslararası yargıya taşıyacak bir komisyon kurduklarını ifade...