06 / 05 / 2024

Rami Kışlası projesi

Rami Kışlası projesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.

Rami Kışlası projesi 2018 yılında tamamlanacak!

İstanbul Eyüp’te yer alan Rami Kışlası’nın üçüncü etap restorasyon süreci Ocak ayında başlayacak. Projenin ise 2018'de tamamlanması planlanıyor. 

Rami Kışlası yerine ne yapılacak?

Sultan III. Mustafa döneminde yaptırılan 220 bin metrekare alana sahip Rami Kışlası, şehir müzesine dönüştürülecek. Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi'nin de bulunduğu şehir müzesi olacak.

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Rami Kuru Gıda Hali yıkılıyor!

Eyüpsultan Rami’de yer alan Rami Kışlası’nda yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında, Rami Kuru Gıda Hali’nin taşınma işlemleri başladı. Zabıta ekipleri, iş yerlerini tahliye edilen esnafın dükkanlarında yıkıma başladı.

Rami Kışlası Kütüphanesi yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi...

Rami Kışlası restorasyonu tam gaz!

Eyüpsultan'daki Rami Kışlası'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yapının kaba inşaatı tamamlandı. 

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Rami Kışlası'nın son hali havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'ndaki son durum havadan görüntülendi. 

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.

Metris Kışlası'na konut projesi geliyor!

İstanbul Esenler'deki Metris Kışlası için son karar çıktı. Hazırlanan projeyle araziye konut projesi yapılacak. 

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Beşir Ayvazoğlu: Rami Kışlası, bir kültürel kışla olacak!

Edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu yaptığı açıklamada Rami Kışlası'nın bir kültürel kışla olacağını söyledi.

Rami Kışlası kitap ve kütüphane vadisi olacak!

Rami Kışlası'ndaki çalışmalar tamamlandığında 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak...

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Rami Kışlası projesi Haberi

Rami Kışlası projesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan, gençlerin gerisinde kalan değil onların önünü açan, onlara rota çizen bir anlayışla çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002'de sadece 9 olan gençlik merkezi sayımızı 286'ya, 1575 olan spor tesisi sayımızı 3567'ye ulaştırdık." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyi istismar ederler ama tarihlerinde İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi milletimizin gurur abidesi olacak tek bir eserleri dahi yoktur." dedi.

Rami Kışlası'nın son hali havadan...