02 / 05 / 2024

Ramsar Sözleşmesi Türkiye

Ramsar Sözleşmesi Türkiye

Uluslararası Antlaşmalar arasında yer alan Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Ödeme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme (Ramsar Sözleşmesi) 17 Mayıs 1994 tarihinde 21937 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Nurol GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi tadili tescillendi!

Nurol GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesine ilişkin değişiklik 22 Mart 2021 tarihinde tescil edilmiş olup, 23 Mart 2021 tarihinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi.

Avrasya GYO Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesi tescil edildi!

Avrasya GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesinin tescili gerçekleşti ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi. 

TSKB GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değiştirildi!

TSKB GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin Sermaye ve Paylar başlıklı 7. maddesi değiştirilmiş olup, söz konusu değişiklik 13 Ekim 2020 tarihinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde tescillendi.

Özak GYO Esas Sözleşmesi yayınlandı!

Özak GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu, Görev Süresi ve Görev Taksimi" başlıklı 13.maddesi ve "Yönetim Kurulu Toplantıları" başlıklı 15.maddesine ilişkin değişiklik, 18 Haziran 2020 tarih ve 10100 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı.

Doğuş GYO borç azaltmak için Kuveyt Türk ile sat ve geri kirala sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı...

Kanal İstanbul Montrö Sözleşmesi’ni tehdit ediyor mu?

Kanal İstanbul, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni tartışmaya açabilir mi? Daha da önemlisi 1936'da imzalanmasıyla Türk Boğazları olarak kabul edilen Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nın hakimiyetini yeniden Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmesini sağlayan bu antlaşma yürürlükten kalkabilir mi?

Nuh Çimento toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarın başlayacak!

Nuh Çimento'nun olduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ile Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında yapılacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarından itibaren başlanacak...

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Kira sözleşmesi hesaplama kuralı Eylül 2018!

Kira hesaplamasında kullanılan enflasyon oranlarını her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. İşte kira sözleşmesi hesaplama kuralı Eylül 2018...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu!

Avukat Ceyda Huri Hergül, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu" konulu yazısını kaleme aldı...

Ramsar Sözleşmesi Türkiye Haberi

Ramsar Sözleşmesi Türkiye

RAMSAR SÖZLEŞMESİ


Tür: Uluslararası Antlaşmalar

Konular: Milli Park, Sular Hukuku

Tarih: 17.05.1994

Durum: Yürürlükte

Eklenme Tarihi: 17.05.1994


ÖZELLİKLE  SU  KUŞLARI  YAŞAMA  ORTAMI OLARAK  ULUSLARARASI  ÖNEME  SAHİP SULAK  ALANLAR  HAKKINDA  SÖZLEŞME (RAMSAR SÖZLEŞMESİ )


28 Aralık 1993 tarihli ve 3958 sayılı Kanun ile onaylanması uygun bulunan bu sözleşme, 15 Mart 1994 tarihli ve 94/5434 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanarak, 17 Mayıs 1994 tarih ve 21937 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.


Akit Taraflar;

İnsan ve çevresinin karşılıklı bağımlılıklarını tanıyarak;

Sulak alanların temel ekolojik fonksiyonlarının, su rejimlerini düzenlemek ve karakteristik bitki ve hayvan topluluklarının, özellikle su kuşlarının yaşama ortamlarını desteklemek olduğunu gözönüne alarak;


Sulak alanların ekonomik, kültürel, bilimsel ve rekreasyonel olarak büyük bir kaynak teşkil ettiğine ve kaybedilmeleri halinde bir daha geri getirilemeyeceğine inanarak;

Sulak alanların giderek artan şekilde kaybına sebep olacak hareketleri şimdi ve...