15 / 05 / 2024

Rant sağlamak ne demek

Rant sağlamak ne demek

Rant kelime anlamı olarak; Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelire deniyor. Peki rant vergisi nedir? Rant vergisi uygulanacak mı?

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  

Emekli maaşına ek tam bu kadar hesaplara yatıyor! Ziraat Bankası emekli promosyon kaç TL? İşte Ziraat Bankası promosyon!

Ek gelir sağlamak amacıyla promosyon ödemesi almak isteyen emekliler, bankalardaki rakamları araştırıyor. En çok merak edilenler arasında Ziraat Bankası yer alıyor. Peki Ziraat Bankası emekli promosyon ne kadar? İşte Ziraat Bankası promosyon 2024! 

İnşaatlarda kalıcı sürdürülebilirlik sağlamak için ne yapılması gerekir? 

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar yaşayan kalıcı sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusu gündemdeki yerini korudu. Buna göre, sürdürülebilir mimarlık, çevre ile ve insanla ilişkisini sağlıklı bir şekilde devam eden ve yere ve yöreye özgü tasarımları da içerdiği belirtildi.

BES ödemelerini aylık mı yoksa yıllık mı yapmak daha çok kazandırıyor?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), Türkiye’de uzun vadeli tasarruf ve yatırım yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Katılımın her geçen gün arttığı BES’te yüksek kazanç sağlamak için ne yapılmalı. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Yastık altı parasını bankaya yatırana fırsat! Ocak sonunda bankaların mevduat getirisi ne kadar?

Birikim sahibi olan pek çok kişi, yükselen enflasyon oranlarına karşı koruma sağlamak ve getiri elde etmek amacı ile mevduat faiz oranlarını araştırmaya başladılar.

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Ev almak isteyenlere 200 bin TL'ye varan destek müjdesi! Bu şartları sağlamak yetiyor!

Yeni bir konut almak isteyen vatandaşlara 200 bin TL'ye kadar devlet desteği geliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, başvuru şartlarını sağlayanlar sadece 85 bin TL ödeyerek konut sahibi olabiliyor.

Evlilik kredisi 150 bin TL ne zaman verilecek? 2023 Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?

Devlet yeni evlenecek çiftlere sosyal destek sağlamak amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Bu kapsamda 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. İşte Evlilik kredisi başvuru detayları...

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Rant sağlamak ne demek Haberi

Rant sağlamak ne demek

Rant vergisi nedir?

Rant kelime anlamı olarak; Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelire deniyor.


Dayanıklı bir malın, özellikle toprak, bina ve daire gibi taşınmazlann hizmetlerinden yararlanma karşılığı, belirli süreler sonunda ödenen bedel, fiyattır. Böylece bir daire veya toprak kirasından söz edilir. 


Emek sarfetmeden edinilen kazanım olan rant Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından ise "Getirim" olarak ifade ediliyor. İktisatçılar ise rant kelimesinin karşılığını "Doğanın getirisi" şeklinde yapıyor. 


Rant vergisi..

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre, imar değişikliği nedeniyle değeri artan bir gayrimenkul için artan değerin bir kısmı vergi olarak ödenecek. 


Rant vergisi için çalışmalara devam eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklama şu şekilde:


“Kentsel rantların daha fazla kamuyla paylaşılması için çalışma yapılıyor. Mesela bir eviniz var ve imar...