04 / 05 / 2024

rant vergisi 2018

rant vergisi 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çevre temizlik vergisi 2018 sorgulama!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisi konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2018 sorgulama işlemi nereden yapılır?

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri..

Emlak vergisi 2018 takvimi!

Emlak vergisi ödemeleri 2018 yılı için geçtiğimiz ay başladı. Peki, emlak vergisi en son ne zamana kadar ödenir? Emlak vergisi 1. taksiti ne zaman? Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman? İşte emlak vergisi 2018 takvimi..

Değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi için beyanname dönemi 26 Mart, ilk taksit ödeme dönemi ise 31 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Döviz kira gelirinin vergisi 2018!

Yabancı para üzerinden gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler nasıl vergilendirilecek? İşte döviz kira gelirinin vergisi 2018..

Değer artış kazancı vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan ve gelir elde eden kimselerin mükellef olduğu değer artış kazancı vergisinde ilk taksit ve beyan dönemi başladı..

rant vergisi 2018 Haberi

rant vergisi 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağına meslek odalarından ve muhalefetten tepki, AK Parti’den destek geldi. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Şehir Plancıları Odası, "Planların delinmesinin teşvik edildiğini" savundu. TBMM İmar Komisyonu’nun AK Partili üyesi İlyas Şeker ise belediyelerin zaten yüzlerce plan değişikliği yaptığını ama bundan yeterince harç almadıklarını ifade ederek, taslak sayesinde değer artışının tamamının kamuya gideceğini söyledi. CHP Milletvekili Gökan Zeybek ise "Bu kentlere karşı işlenmiş bir cinayettir" dedi.


 
Yasaların keyfi değişiklerin önüne geçmek, bunu sınırlamak veya zorlaştırmak için düzenlendiğini ifade eden Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, "Bir kentin planları gelecekte olası nüfus artışı hesabı yapılarak çizilir. Sel, deprem gibi afetlere karşı sakınım, hava kirliliği önlemleri ile yeşil alan, ulaşımı,...