17 / 05 / 2024

Rant vergisi ödenecek mi

Rant vergisi ödenecek mi

Rant vergisi 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan rant vergisi yasalaştı mı? Rant vergisi ödenecek mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Turiste kiralanan evin vergisi ödenecek! Bakan Ersoy resmen açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasaya ilişkin, “Bu düzenleme olmazsa olmaz. Çok ciddi gelir sağlayıp vergi ödememek olabilir mi? Vergilerini tabii ki ödeyecekler. Güvenlik zafiyeti de vardı. Her gece kimin kaldığını bildirecekler” dedi.

Evinizin değeri bu rakamları aşıyorsa aman dikkat! Değerli Konut Vergisi'nde son ödeme günü 31 Ağustos! 

Değerli Konut Vergisi'nde ikinci taksitin son ödeme günü 31 Ağustos olarak açıklanmıştı. Peki hangi konutlar için değerli konut vergisi ödenecek? Değerli Konut Vergisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

Tüm otomobiller için bu yıl sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere  mevcut trafiğe kayıtlı araçlar ve yeni tescil edilecek araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2021'de 922.7 milyar TL vergi ödenecek!

2021 hedefleri kapsamında, 195 milyon 288 bin TL Gelir Vergisi, 1 milyon 220 bin TL Veraset ve İntikal Vergisi, 350 milyon TL Değerli Konut Vergisi, 4 milyon 674 bin TL Özel İletişim Vergisi ve 23 milyon 812 TL Damga Vergisi ödenecek.

Değerli konut vergisi beyannamesi 2021!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için değerli konut vergisi ödenecek. Peki beyanname nasıl verilecek? İşte değerli konut vergisi beyannamesi 2021...

Değeri artan gayrimenkullerin vergisi de artacak!

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre bundan sonra imar planı değişikliği nedeniyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yönetmeliğe ilişkin bilgi verdi.

Gayrimenkulde değer artışı uygulaması!

İmar planı değişikliği sebebiyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Vergi, taşınmazın artan değerinin tamamı üzerinden hesaplanacak...

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

Rant vergisi ödenecek mi Haberi

Rant vergisi ödenecek mi

Rant vergisi yasalaştı mı?

Rant vergisi, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlanıyor. Söz konusu rant vergisi 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında açıklanıyor.


Orta Vadeli Program'da yer alan bilgiye göre; gayrimenkul değer artışlarının yeterince vergilendirilmemesi, imar düzenlemeleri ve kamu hizmetleri yoluyla ciddi bir gayrimenkul rantı oluşması ve bundan kamunun yeterince pay alamaması kaynaklarımızın önemli ölçüde üretken olmayan alanlara kaymasına neden oluyor. Bu durum, büyüme potansiyelinin artmasına bir kısıt oluşturuyor.


Çevre Bakanlığı’nın rant vergisi hakkında yaptığı çalışmalara göre, gayrimenkul değerinin artması halinde, artışa konu değerin yüzde 45’i kamuya ödenecek.


Hesaplanan tutarın yüzde 30’u Çevre Bakanlığı’na, yüzde 70’i plan değişikliğini onaylayan ilgili idareye aktarılacak.  


Değer artışına yol açan plan değişikliğinin Çevre Bakanlığı’nca onaylanması halinde değer artış payının tamamı bu bakanlığa ödenecek. Peki, rant...