06 / 05 / 2024

Rant vergisi projesi

Rant vergisi projesi

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Rant vergisi yüzyılın reformu oldu.

Foça'daki EKO Köy projesi tartışmalara neden oldu! İşin rengi inşaat başlayınca değişti!

İzmir Foça’daki “Ekolojik Köy” projesinde lüks villa yapımına başlandı. Çevreciler ve meslek odaları bunun bir rant projesi olduğunu iddia ederek, söz konusu projenin iptali istemiyle yargıya başvurdu.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri'de AVM rantına karşı Hava İkmal Millet Bahçesi projesi!

'nin ihalesi yapıldı. Bir milyon 260 bin metrekare alan rant savaşına kurban gitmedi. Millet bahçesi projesi, Kayseri'nin belediyecilikte şanslı şehirlerden olduğunu gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul rant projesidir!

Kanal İstanbul'la ilgili çarpıcı açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir. diye konuştu..

Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz!

Validebağ Korusu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz" dedi.

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Tekgül Yapı İnşaat gelir vergisi ödülü aldı

Buharkent Vergi Dairesi, vergi mükelleflerini ödüllendirme projesi kapsamında 2015-2016 yılında ilçede en çok gelir vergisi beyanında bulunan mükelleflere teşekkür belgesi verdi.

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

Rant vergisi projesi Haberi

Rant vergisi projesi

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. 

Kamunun imar planı değişikliklerinde pay almasının önünü açan tasanya sektör temsilcilerinden destek geldi. Kanun tasansının gayrimenkul ve inşaat sektörü açısından ılın reformu" olduğunu kaydeDnursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Sayın başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalışbklan imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek"...