09 / 05 / 2024

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı

AK Parti'nin son yapılan MKYK toplantısında seçime dönük konuların yanı sıra geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Şeffaflık Paketi' de gündeme geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Seçim bitti, gözler mega projelerde!

1 Kasım seçimini geride bıraktık... Şimdi gözler İstanbul için verilen sözlerde... Tek başına iktidara gelen AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan megakent için çok önemli projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor

Seçim sonuçları en çok emlak hisselerine yaradı!

1 Kasım seçim sonuçları Borsa İstanbul'da en çok kamu ve emlak hisselerine yaradı. Doğan ve Koza Grubu'ndaki kayıp da dikkat çekti.

Moody's'ten seçim sonuçları açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, seçim sonuçlarının kısa vadede siyasi belirsizliği azalttığını belirtti.

İnşaat patronlarından seçim değerlendirmesi!

Türkiye’de yaşanan seçim sürecinin ardından sandıktan siyasi istikrarın çıkmasını Sönmez Aydın, Paşa Karadeniz, Hüseyin Erkanlı ve Hamit Demir değerlendirdi.

İş dünyasından 1 Kasım seçim sonuçları değerlendirmesi!

1 Kasım seçim sonuçları şüphesiz en çok ekonomiyi etkileyecek. İşte iş dünyasından 1 Kasım seçimleriyle ilgili yapılan açıklamalar...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 1 Kasım seçim değerlendirmesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı 1 Kasım Seçim Değerlendirmesi yaptı. Öncelik, daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir.

1 Kasım seçim sonuçları emlak fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Sandık tercihini siyasal istikrardan yana kullandı. Seçim sonuçları emlak ve konut piyasasına nasıl yansıyacak? Tebernüş Kireçci sektöre yansımalarını yorumluyor...

Seçim sonrası konut fiyatları zamlanacak mı?

Gayrimenkul sektöründe son birkaç aydır süre gelen durgunluğun genel seçimler sonrasında düzeleceğini ifade eden Birol Polat, seçim ertesi konut fiyatlarının zamlanacağını dile getirdi.

Nihat Zeybekci: Seçim sonrası vizyon projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Seçim sonrası Kanal İstanbul, 3. havalimanı, 3. köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak."

Emine Nur Günay seçim beyannamesinde konuta yer verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Baş Danışmanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Emine Nur Günay partisinin Eskişehir Seçim Beyannamesini açıkladı.

Point Bornova AVM'nin açılışı seçim sonrasına kaldı!

350 milyon dolar yatırım bedeli ile İzmir Bornova'da Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme imzası ile Bornova'da hayata yükselen Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılışı seçim sonrasına kaldı.

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı Haberi

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı

AK Parti'nin son yapılan MKYK toplantısında seçime dönük konuların yanı sıra geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Şeffaflık Paketi' de gündeme geldi. Bazı üyeler, geçen haftalarda kamuoyuna açıklanan paketin içinde yer alan bazı düzenlemeleri gündeme getirdi. Kamuoyuna rant vergisi olarak yansıyan düzenlemenin inşaat sektörünü rahatsız ettiğini anlattı. Toplantıda, belediyelerde imar planı değişikliklerinin bir memur onayıyla değil belediye meclislerinin kararıyla, 1/5 binlik planların büyükşehir, binlik planların ise ilçe belediye meclisinin aldığı kararla yapılabildiği, şehrin ve bölgenin gelişiminin dikkate alındığı anlatıldı. 


YENİ VERGİ YOK 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, suistimallere izin vermemek için planlandığını dile belirtti. Davutoğlu, "Yeni bir vergi koyuyormuşuz gibi anlaşıldı. Oysa öyle bir şey yok. Gereken düzeltmeleri yaparız" dedi. Hükümetin, bu kapsamda paketi tekrar gözden geçireceği öğrenildi. Buna göre, taslakta inşaat sektörüne ilişkin varsa olumsuzluklar...