05 / 05 / 2024

Rant vergisi yasalaştı mı

Rant vergisi yasalaştı mı

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

Rant vergisi yasalaştı mı?

Rant vergisi 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan rant vergisi yasalaştı mı? Rant vergisi ödenecek mi?

Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı! Fonun kaynakları neler?

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu kapsamda, fonun kaynaklarının ne olacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!

Kentsel dönüşüme ilişikn düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Son dakika! EYT sonunda yasalaştı! 5 bin prim günü önerisi kabul edildi mi? İşte detaylar...

EYT’ye ilişkin düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affından faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Vergi affında son gelişmeler neler? İşte detaylar...

Ev sahibi olmak için bekleyenler son dakika müjdesi! Düzenleme yasalaştı! Çok ucuz kredi geliyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın beklediği haber geldi. Orta gelirli kesimin konut sahibi olabilmesi adına düşük faizli kredi fırsatı sağlayacak olan ‘Yeni Konut Finansman Programı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaştı.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu resmen yasalaştı! 20 yıl boyunca o şirkete kullanma izni verildi

İstanbul Finans Merkezi’nin yönetilmesi ve işletilmesine dair hükümler ile burada yürütülecek faaliyetler ve bu faaliyetlere ilişkin teşvik, indirim, istisna ve muafiyetleri düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda bugün kabul edildi.

Kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kira gelir vergisi beyannamesi verilirken, hangi gider yönteminin kendisi için daha uygun olduğunu merak edenler araştırmalarına devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Memur ve emekliye ek zammı da kapsayan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı.

Stokçuluğa ağır cezalar getirildi! Teklif TBMM Genel kurulunda yasalaştı!

Stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Rant vergisi yasalaştı mı Haberi

Rant vergisi yasalaştı mı

Son bir aydır, yurt dışında katıldığım toplantılarda, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde, daha etkin demokrasi, daha etkin piyasa ekonomisi adına attığı adımlar ile gerçekleştirdiği reformlara yönelik övgü dolu sözler işittim. Bununla birlikte, son dönemde, söz konusu alanlara yönelik reformlardaki genel performans düşüklüğüne de işaret edildiğini gözlemledim. Dünya ekonomi-politiğinin önde gelen ülkeleri, Türkiye'nin ekonomik ve demokratik reformlara aynı performansla devam etmesini can u gönülden arzu etmekteler. Çünkü, Türkiye'nin, Avrasya'da, Ekonomi ve Ticaret Diplomasisi becerisi ile, bu coğrafyadaki tüm ülkeleri değişime özendirecek, ilham verebilecek yegâne ülke olduğunun farkındalar.


Türkiye'nin, son 10 yıl içerisinde gerçekleştirdiği reformlar içerisinde, en dikkat çeken alanlardan birisi de 'şeffaflık' ve 'hesap verilebilirlik'. Kamu maliyesi alanında, gelirlerin tahsili ve harcamaların raporlanması boyutunda, kamu yönetim süreçlerinin izlenebilmesine imkan sağlayan düzenlemeler...