30 / 04 / 2024

rant vergisinin hesaplanması

rant vergisinin hesaplanması

Rant vergisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştiriliyor. Söz konusu vergisi kapsamında değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant vergisi yüzde kaç ödenir?

Rant vergisi nasıl hesaplanacak?

Bakanlık değeri artan gayrimenkuller için yeni rant vergisi geliştiriyor. Rant vergisi, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlıyor. Peki, gayrimenkuller için ödenmesi gereken rant vergisi nasıl hesaplanacak?

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ev sahipleri dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!

Emlak vergisi ödeme tarihleri gayrimenkul sahipleri tarafından merak ediliyor. Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmazlar için ödenen emlak vergisinin hesaplanması ile hangi tarihler arasında ödenmesi gerektiği araştırılan konuların ilk sırasında yer alıyor. 

Rant vergisi nasıl alınacak?

Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında rant vergisinin nasıl alınacağını ele aldı. İşte o köşe yazısı...

Kira gelir vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi, taşınmazını bir sene içerisinde kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, kira gelir vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?

Kira vergisinin hesaplanması 2015!

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, mükellefler ne kadar ödeyecek?

Onur Öngün: İmar rantı yasası yüzyılın reformu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde üzerinde uzun süredir çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesi ile ilgili kanun tasarısını sonunda kamuoyuna açıkladı...

İdris Güllüce: Kimseye rant vergisi söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gündemdeki bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. HaberTürk Televizyonu’nda katıldığı canlı yayında Emirgan Korusu ve 16/9'a dair açıklamalar yapan Güllüce Rant vergisine de değindi...

Mithat Yenigün: Rant vergisi ile bir gecede zenginleşmeye biz de karşıyız!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, hazırladıkları "İnşaat Sektörü Bildirgesi"nden bir kaç cümleyle imar rant vergisi hakkında yorum yaptı..

KONUTDER'den Babacan'a rant vergisi mektubu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisi 'yok' açıklaması yapsa da söz konusu ödeme yüküyle ilgili olarak KONUTDER Ali Babacan'da indirim içerikli bir mektup verecek. İşte ayrıntılar...

Rant vergisi kentsel dönüşüm alanlarında uygulanmamalı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarındaki emsal artışına uygulanmaması gerektiğini söyledi...

KENTDER: Rant vergisi kentsel dönüşümdeki emsal artışına uygulanmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği ( KENTDER ) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarında yer alan emsal artışına uygulanmaması gerektiğine de inandıklarını söyledi.

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

Rant vergisi yüzyılın reformu mu?

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Rant vergisi yüzyılın reformu oldu.

rant vergisinin hesaplanması Haberi

rant vergisinin hesaplanması

Rant vergisi yüzde kaç?

Rant vergisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştiriliyor. Söz konusu vergisi kapsamında değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor.


2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında yer verilen Rant gelir vergisinin yasalaşması hakkında çalışmalar devam ediyor. 


Rant vergisi, resmi olarak Ocak 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında da değindi; ""İmar kanunu ile 3 temel husus gelecek. İmar uygulamaları adil ve hızlı olacak.  Bu konudaki her gecikme mağduriyete neden oluyor. İmar planı değişiklikleri sonucu değer artışından belediyelerin pay almasını sağlayacak. 


Bu değer artış payından belediyelere sosyal dayanışma kentsel dönüşüme aktarılacak. Büyük pay belediyelere gidecek. Belediyeler oranın halkı için kullanacak bunu. Kentsel dönüşüme ayrılan paylar ikiye ayrılacak. Bir kentsel dönüşüm için bakanlığa bir de belediyeye. 


Bu...