29 / 04 / 2024

rayder ray üretimi

rayder ray üretimi

Raylı sistem üreticilerinden ciddi tepki var. Tepkinin nedeni demiryolu projelerindeki 'yerlilik' uygulamalarıyla ilgili. RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor.

Sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 2,9 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya kıyasla yüzde 2,9 arttı.

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi, Mehmet Yaşar Haktankaçmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Ekim 'de Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi 'nde kuruldu.

Avrupa'da sanayi üretimi Temmuz'da yüzde 1,9 arttı!

Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi bu yılın temmuz ayında beklentileri aşarak bir önceki aya göre yüzde 0,6, yılık bazda da yüzde 1,9 arttı.

Avrupa'da inşaat üretimi 2.3 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten anndırılmış inşaat üretimi bu yılın haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, geçen yılın haziran ayına kıyasla da yüzde 2,3 azaldı.

Avrupa'nın inşaat üretimi yüzde 2.3 azaldı!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziran ayında yıllık bazda ise yüzde 2,3 azaldı. AB'ye üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 4,5'le Almanya'da oldu.

Beyaz eşya üretimi yüzde 11 arttı!

Türkiye'de beyaz eşya üretimi, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11'lik artışla 11 milyon 849 bini geçti.

Beyaz eşya üretimi yüzde 8.8 arttı!

Türkiye pazarındaki beyaz eşya üretimi sektörün yılın ilk 5 ayındaki performansı ile geçen yıla göre yüzde 8,8'lik artış gösterdi.

2002 yılında Şişecam, Paşabahçe Fabrikası'nda üretimi durdurmuş!

2002 yılında Şişecam Topluluğu, 873 işçinin çalıştığı Beykoz'daki tarihi Paşabahçe Fabrikası'nda üretimi durdurmuş. 1998 - 2001 yıllarında 71.5 milyon dolar zarar eden fabrika, verimsizlik yüzünden kapatılacakmış.

Ray Sigorta'dan konut poliçesine ücretsiz kombi-klima bakımı!

Ray Sigorta'dan "Evimsaray" konut poliçesi sahibi olan tüm sigortalılarımız; poliçe süresi içerisinde değerlendirilmek üzere yılda 1 kez ücretsiz 1 kombi ve 1 klima bakımı yaptırabilirler.

İstanbul AVM Ciro Endeksi'nde yedinci sırayı aldı!

Geçen yıl dünyada 11.4 milyon metrekare AVM alanı daha inşa edildi. İlk 10 içindeki kentlerden 5'i Çinde. İstanbul ise 440.3 bin metrekare ile yedinci sırayı aldı.

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda ray kaynağı yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda ray kaynağı yaptı. Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun bir yıl içinde biteceğini, 700 bin kişinin hattı tercih edeceğini söyledi.

İstanbul'da kum üretimi ilave yıkama tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ETİLER MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; İstanbul'da Kum üretimi kapasite artışı ve ilave yıkama tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

İzmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ABALIOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından; izmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

rayder ray üretimi Haberi

rayder ray üretimi

Raylı sistem üreticilerinden ciddi tepki var. Tepkinin nedeni demiryolu projelerindeki 'yerlilik' uygulamalarıyla ilgili. Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimi, konuyu Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine taşıdı. ARUS Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş, "Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin ile görüştük, konuyu araştıracaklarını söyledi" dedi.


Tepkinin hedefinde ise iki kurum bulunuyor; Birisi Güney Kore ortaklı EUROTEM, diğeri ise Çinli CSR-MNG ortaklığı... Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Metrosu'na tren setleri sağlayan CSR'nin üretiminde 'yüzde 51 yerlilik' şartını kabul ettiğinde sektörde bayram havası esmişti. Ancak bu hava yerini tepkiye, isyana bırakmış durumda.


Yerli raylı sistem üreticisi şirketlerin temsilci örgütlerinin (ARUS ve RAYDER) açıklamalarına göre bu iki şirket, kuruluş amacı ve sözleşmelerine rağmen, yerlilik payını gözetmiyor, artırmıyor; dolayısıyla yerli şirketler büyük demiryolu yatırımlarından yeteri kadar iş alamıyor...


455 kişiye...