22 / 05 / 2024

raylı sistem bursa

raylı sistem bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte raylı sistem yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek, “Bursa, raylı sistemlerle anılan, önemli marka bir şehir oluyor” şeklinde konuştu...

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi için projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanan Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda saha çalışmasının başladığı bildirildi.

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

Bursa Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır!

Bursa Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla projelendirilen ve Mayıs ayında yapılan protokolle yapımı üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır...

Emek Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı için ihale süreci başlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emek Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nın, yapımını üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devrine ilişkin protokolün imzalandığını açıkladı...

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem hattının ihalesi Haziran'da!

Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı projesinin ihalesinin Haziran ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Sakarya'nın raylı sistem projeleri masaya yatırıldı!

Bursa’da raylı sistem ve tramvay projelerini inceleyen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la görüşen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz hafif raylı sistemler ile tramvay Bursa ziyaretimizin en önemli gündem maddesiydi.” dedi.

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

raylı sistem bursa Haberi

raylı sistem bursa

Bursa’yı modern ulaşım yatırımlarıyla geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel Garaj T1 tramvay hattına rayları döşeyen yüklenici firma Comsa Yönetim Kurulu Başkanı Jose Miarnau Montserrat ile firma yetkililerini Merinos’ta Gönül Dostları Sofrası’nda ağırladı. Ziyarette Montserrat’a, Comsa Yapım İşleri Direktörü Antonio Blanco, Yapım İşleri Direktör Yardımcısı Juan Antonio Ensena ve Comsa Altyapı Limited Direktörü Marcos Aguilar da eşlik etti.


Kentte yapılan yatırımlardan bahseden ve ulaşımda raylı sistemi önemsediklerini anlatan Başkan Altepe, T1 tramvay hattı projesinin Bursa’nın en önemli projelerinden olduğunu söyleyerek, “Şehir merkezine ilk defa tramvay hatları döşeniyor. Bunu da Comsa ile başlattık, ilk çalışmamız güzel olursa, bundan sonrakiler de aynı hızla devam edecek. Deneyimli ve dünyanın farklı ülkelerinde pek çok iş yapmış bir firmayla çalışmak bizim için avantaj....