29 / 04 / 2024

rehinli alacağın temliki

rehinli alacağın temliki

İpotekli taşınmazın temliki nasıl gerçekleştiriliyor? İpotekli taşınmazın temliki Medeni Kanun'da nasıl yer alıyor? İpotekli taşınmazın temliki hakkında merak ettikleriniz için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav ne zaman? Vakıfbank son iş başvuru ücreti hangi gün?

Vakıfbank 1985 kişiyi işe alacağını ilan etti. Peki, Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav tarihi belli oldu mu? Vakıfbank son iş başvuru ücreti ne zaman? İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, farklı şehirlerde bulunan birimlerine, sözleşmeli sanatçı alımı yapacaktır. Bu alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek olup bazı şehirler ve branşlarda belirlenen sayıda sanatçıya ihtiyaç duyulmaktadır.

KPSS'den 60 puan alan yaşadı: Adalet Bakanlığı sözleşmeli bilişim uzmanı alacağını duyurdu! İşte başvuru tarihi...

Adalet Bakanlığı 64 bilişim uzmanı alacağını duyurdu. Müjdeli haberi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından duyurdu. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde flaş gelişme. PTT'den alacaksınız. 7 bin 200 TL ile 15 bin TL arasında değişiyor

Aile Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri alan vatandaşlar hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. PTT'den alacağınız ödemeler hakkında önemli detaylara yer verildi.

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

Bakan Yumaklı açıkladı: TMO, 10.1 milyon ton hububat alacak! Çiftçiler şimdi bakın!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bundan sonra hasat döneminin sonuna kadar TMO’nun toplam 10 milyon ton hububat alacağını öngördüklerinin altını çizdi. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları...

Dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanlar için flaş gelişme. Ne kadar zamlı para alacağını belli oldu

Dul, yetim ya da yaşlılık maaşı alan vatandaşlar enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

Yapı Kredi bu parayı sadece Worldcard müşterilerinin alacağını duyurdu!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Yapı Kredi, büyük bir kampanyaya daha imza attı. Yapı Kredi, Worldcard müşterilerinin otomatik ödeme talimatı vermesi durumunda 170 TL’ye kadar Worldpuan kazanacağını duyurdu.

Babalar Günü’ne özel koleksiyon çıktı! Bu koleksiyona bakmadan hediye seçmeyin!

Babalar Günü yaklaşıyor. Bu arada biricik babalarına ne alacağını bilemeyenlere de güzel bir haberimiz var. Bu koleksiyona bakmadan sakın hediye almayın. İşte detaylar!

Turkcell'den babalar gününe özel indirim başladı! Samsung Galaxy Tab S7 FE'ye muhteşem kampanya

Turkcell'in babalar günü hediye konsepti büyük ilgi gördü. Babanıza en özel hissetmesi için alacağınız hediyeler Turkcell ayrıcalığı ile satışa çıktı. Turkcell'in Pasaj uygulamasından hediyenizi seçin babanızı mutlu edin. İlk alışverişlerde 100 TL hediye çeki fırsatını da değerlendirin. İşte detayla

Kızılay son dakika kararıyla yeni personel alacağını duyurdu! KPSS şartı yok!

Kızılay peş peşe personel almaya devam ediyor. Yeni bir personel alım ilanı yayımlayan Kızılay, Afet İzleme ve Değerlendirme Uzmanı alacağını duyurdu.

KPSS'den 50 puan alanlar hemen baksın! O kurum tam 39 personel alacak! Başvurular başladı! 

Çukurova Üniversitesi KPSS'den 50 puan alma şartı ile toplamda 39 personel alacağını duyurdu. Başvurular başladı! İşte başvuru detayları.

rehinli alacağın temliki Haberi

rehinli alacağın temliki

İpotekli taşınmazın temliki


İpotek, şahsi bir alacağı teminat altına alma amacı taşıması nedeniyle, alacağa bağlı (feri) bir haktır. Alacak ve ipotek arasında bir hukuki ilişki mevcuttur. İpoteğin varlığı, teminatını oluşturduğu alacağın varlığına bağlıdır. Ancak alacak ile ipotek arasındaki bu bağımlılık ilişkisi tek yönlüdür. Zira ipoteğin varlığı ve geçerliliği teminatını oluşturacağı alacağın varlığı ve geçerliliğine bağlı iken, alacağın varlığı ve geçerliliği ipoteğin geçerli olarak kurulmuş olmasına bağlı değildir. 



İpotekli taşınmazın temliki ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi ve ya bölünmesi olarak iki şekilde gerçekleştiriliyor. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için ise alıcının rızasına başvurulmuyor. Eğer alacaklı ipoteğin bölüştürülmesini kabul etmezse, dağıtma işleminin kesinleştiği tarihten itibaren bir ay içinde başvurarak alacağının bir sene içinde ödenmesini talep edebiliyor.


Medeni Kanun'da ipotekli taşınmazın temliki 


İpotekli alacağın temliki ne ilişkin düzenleme Medeni...