04 / 10 / 2024

rektör Mahmut Doğru

rektör Mahmut Doğru

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde faaliyete geçen Uygulama Kreş ve Anaokulu’nun açılışı yapıldı. Mahmut Doğru; “2-3 yıl önce buraya gelen öğretim elemanlarımız tarafından kreş ihtiyacı dile getirilmeye başlandı." dedi.

'Ev almak için altın bozdurmam gerek, doğru zaman mı?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap geldi! 

Son zamanlarda altın fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Öte yandan ise konut fiyatları geriledi ve konut kredisi faizleri düşmeye başladı. Yatırımcılar ise altın bozdurarak ev almanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Peki altın bozdurup ev almak mantıklı mı?

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan, emlak sektörünün durgun olmasına karşın fiyatlarda düşüş olmadığını dile getirerek, ikinci el konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründen arsa politikası değişsin talebi! Konut almak için doğru zamanda mıyız?

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, arsa politikasının bir zulüm haline geldiğini dile getirdi ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki şu an konut almak için doğru zamanda mıyız? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 14 düştü! Ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Rekor düzeye yükselen faizler konut sektörün­de talebi baskılayarak satışları düşürürken, fiyatlar da son bir yılda reel bazda yüzde 14 dola­yında geriledi. Peki ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Konut almak için doğru zaman! Yatırımcılar konuta geri dönüyor! 

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konu sahibi olmak için doğru zaman olduğunu ve yüzde 25 kira artışının kalkmasıyla piyasanın canlanacağına işaret etti.

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

rektör Mahmut Doğru Haberi

rektör Mahmut Doğru

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde faaliyete geçen Uygulama Kreş ve Anaokulu’nun açılışı yapıldı.

Düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, yardımcıları Prof. Dr. Sabir Rüstemli ile Prof. Dr. Ercan Aksoy da katıldı. Kreş açılması fikrinin 4-5 yıl öncesine dayandığını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru; “Burada ilk göreve başladığımızda öğretim elemanı sayımız az olduğu için böyle bir ihtiyacımız yoktu. Ancak 2-3 yıl önce buraya gelen öğretim elemanlarımız tarafından kreş ihtiyacı dile getirilmeye başlandı. Bu tür kurumları oluşturabilmek belli bir öğrenci sayısına ulaşmayı ve belli fedakarlıklara katlanmayı gerektiriyor. Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde çocuk gelişimi gibi bölümleri faaliyete geçirdikten sonra böyle bir kreşi açmak daha da kolaylaşmış oldu. Meslek yüksekokulundaki hocalarımız bizzat kreşle ilgilendiği için buradaki çocuklarımız biraz daha...