15 / 05 / 2024

Remax Borsa brokeri Halil Egemen

Remax Borsa brokeri Halil Egemen

Bankaların konut kredisi vermemesi konut alımını düşürdü. Konuya ilişkin konuşan Remax Borsa brokeri Halil Egemen, "Bankaların konut kredisi vermemesi, satışları düşürdü. Bundan böyle fiyatı doğru olan gayrimenkullerin satışı gerçekleşecek" dedi.

Borsa yatırımı hala cazip mi? Yatırımcı ne yapmalı?

Borsa İstanbul’da temmuz ortasında bankacılık hisselerinde başlayan ralli yerini sert düşüşlere bıraktı. 14 Temmuz ve 12 Eylül arasındaki süreçte yüzde 150’nin üzerinde değer kazanan bankacılık hisseleri son iki günde üst üste taban oldu. Son üç günde ise bankacılık endeksinde kaydedilen düşüş yüzde

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Borsa İstanbul’da aylar sonra devre kesici uygulandı. Yaşanan ani düşüşün ardından işlemler durduruldu. Borsa İstanbul'un ardından Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Borsa günü rekorlar ile tamamladı

Borsa İstanbul, uzun zamandır olduğu gibi bugün de günü rekor ile kapattı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul’dan rekor üzerine rekor

Borsa İstanbul her hafta olduğu gibi rekorlara doymuyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, %1, 82 yükselerek yeni haftaya 3. 585, 63 puan ile rekor seviyeden başlamış oldu. İşte detaylar…

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Borsa rekorlara doymak bilmiyor! Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü % 1, 02 kazanç ile 3. 437, 41 puandan bitirerek tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 3. 505, 65 puanına taşımış oldu.

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Ev sahiplerini de ikna eden emlakçılar, her bölgede taban fiyat belirlemeye başladı. Daha önce ikinci el araç piyasasında gördüğümüz bu oyun kiralık evlere de bulaştı. Kiralık ev fiyatları borsa gibi yükselmeye başladı.

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne % 0, 38 artış ile 3. 404, 10 puandan başladı. Borsaya yatırımda bulunan kişiler ise akşamki kapanışa yoğunlaşmış durumda. İşte detaylar…

Borsa günü rekorla tamamladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 33,01 puan arttı ve toplam işlem hacmi 122,9 milyar lira ile rekor seviyede gerçekleştirmiş oldu.

Erdoğan'dan flaş borsa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TL'ye güvenin yönündeki çağrılara vatandaştan olumlu yanıt geldiğini bunun en güzel göstergesinin de Borsa İstanbul'da elde edilen olumlu sonuçlar olduğunu söyledi.

Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

Borsa İstanbul, 29 Ağustos 2022 - 2Eylül 2022 işlem haftasını rekor ile bitirerek tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu. Gün içinde % 2, 55 yükselen Borsa İstanbul'da toplam işlem hacmi 79, 3 milyar Türk Lirası oldu.

Bakan Nebati'den flaş borsa açıklaması

Günü yüzde 2,55 yükselişle ve yeni bir rekorla tamamlayan Borsa İstanbul için akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den flaş bir açıklama geldi.

Remax Borsa brokeri Halil Egemen Haberi

Remax Borsa brokeri Halil Egemen

Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,9 azalarak 93 bin 902 oldu.

TÜİK’in açıkladığı konut satış istatistiklerini değerlendiren Remax Borsa brokeri Halil Egemen, "Bankaların konut kredisi vermemesi, satışları düşürdü. Bundan böyle fiyatı doğru olan gayrimenkullerin satışı gerçekleşecek" dedi.

Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,9 azalarak 93 bin 902 olduğunu belirten Halil Egemen, ‘Geçtiğimiz yılın aynı ayında Ankara’da 10 bin 605 konut satışı gerçekleşirken, Temmuz 2022’de Ankara’da ise 4 bin 688 konut satışıgerçekleşti" diye kaydederken, Kredilerin kesilmesi konut satışları etkileyen en önemli unsur olduğunu da ekledi.

Tüketicilerin yüksek enflasyon ortamında peşin fiyat yerine krediyle konut almanın daha avantajlı olduğu için kredili satışlara yöneldiğini ifade eden Halil...