15 / 05 / 2024

Reşadiye imar planı

Reşadiye imar planı

Reşadiye 2014 yılında köy statüsünden çıkarıldı ve büyük bir mahalle oldu. Reşadiye şehir merkezlerine çok yakın olmasına rağmen, çok basit imar ve alt yapı sorunlarından dolayı bir türlü hak ettiği şekilde gelişemiyor.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Kuzey Marmara Otoyolu Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Anadolu Yakası Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.

Çekmeköy Reşadiye Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Çekmeköy ilçesi, Reşadiye Mahallesi, 514 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Çekmeköy Reşadiye Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Çekmeköy ilçesi, Reşadiye Mahallesi, 813 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Reşadiye'nin imar sorunu çözülmeyi bekliyor!

Reşadiye 2014 yılında köy statüsünden çıkarıldı ve büyük bir mahalle oldu. Reşadiye şehir merkezlerine çok yakın olmasına rağmen, çok basit imar ve alt yapı sorunlarından dolayı bir türlü hak ettiği şekilde gelişemiyor.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Sinop'un imar planı iptal edildi!

Sinop’un imar planına yönelik, Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından yapılan iptal talebi idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Karara göre, meclisi tarafından kabul edilen Sinop imar planı iptal edildi.

Reşadiye imar planı Haberi

Reşadiye imar planı

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgeli Emlak Müşaviri İsa Demir, ''İstanbul'un en güzel köyü'' başlıklı yazısını kaleme aldı...

İstanbul Boğazına 15 dakika mesafede, oksijen deposu kestane ve gürgen ormanlarının çepeçevre sarmaladığı, yeşilin her tonunun görülebildiği, doğa harikası bir yer “Reşadiye Köyü” . Denizden yüksekliği yer yer 250-300 metreleri bulan köy, şehre göre her zaman 2-3 derece daha serin oluyor. Zamanında Padişahların avlanma sahası olan bu bölgenin, yerleşim yeri olabilmesi için büyük mücadeleler verildi. 

Tarihimizde 93 harbi diye bilinen Osmanlı-Rus harbi döneminde; Batum Sancağı, Hopa ilçesinden, Payitahta göç etmek zorunda kalan 9-10 Laz Muhacir aile tarafından (Demir-Akyılmaz-Özçelik-Atay-Genç-Baltacıoğlu-Balcı-Erenoğlu-Baltacı)  143 yıl önce kuruldu Reşadiye köyü… İlk kurulduğunda Laz Köy ismini alan Reşadiye, daha sonra dönemin padişahı İkinci Abdulhamid Han’a ithafen isim Hamidiye diye değiştirildi, ancak Abdulhamid...