03 / 05 / 2024

resen tevhid

resen tevhid

Tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Taraflar arasında anlaşmazlık yalanması halinde mahkeme kararı ile tevhid yapılabilir mi? İşte yanıtı..

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 2 milyon 275 bin TL sermaye bedeli ile Seyit Ahmet Taşdelen tarafından kuruldu.

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Sıfır araçlarda şok haber! Bayilerde stoklanıyor!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bayilerden aldıkları araçları stoklayanlarla ilgili resen başlattığı soruşturmada, stoklarda yeteri kadar araç olduğu belirlendi...

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma açtı. 

Sitelerde aidat artırımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda oturduğu sitede 626 daire olduğunu belirten okuyucu yönetimin pandemi sebebiyle genel kurulu yapmaktan vazgeçerek resen aidatları artırdığını söyledi. Okuyucu, bu durum karşısında izlenebilecek hukuki ve idari yolları sordu. 

Rekabet Kurumu 9 çimento şirketine soruşturma açtı!

Çimento alanında faaliyette bulunan teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini uygulayıp uygulamadıklarının belirlenmesi için resen sürdürülen önaraştırmada Rekabet Kurulu tarafından karar alındı.

Parselasyon yapılan arazi imarlı arsaya dönüşür!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, ''Parselasyon İşlemleri; İfraz, Tevhid, Tahsis ve Dop'' konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın yazısı...

Florya İnşaat Otomotiv Danışmanlık Petrokimya İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Florya İnşaat Otomotiv Danışmanlık Petrokimya İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile A.A.Resen Al-Humaırı ve O.A.Abdalamır al-Hemıry ortaklığında kuruldu.

Afetlerde yıkılan bina için re'sen dönüşüm!

AK Parti, çevre ile ilgili önemli düzenlemeler içeren 28 maddelik kanun teklifini dün TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklifle resen dönüşüm uygulamalarının başlatılmasının önü açılıyor.

Deyanku Gayrimenkul Elektrik Tekstil Otomotiv İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deyanku Gayrimenkul Elektrik Tekstil Otomotiv İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Hatif Resen Al-Hameeri tarafından kuruldu. 

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Kamu gayrimenkulleri karakol olarak kullanılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan Kanun gereğince İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu gayrimenkulleri Bakanlar Kurulu kararıyla resen Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilecek..

Milli emlak genel tebliği sıra no: 371!

371 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği, 24 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Olağanüstü Hal kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşların tapuda resen Hazine adına tescil edilecek taşınmazları hakkında işlemler belirleniyor..

resen tevhid Haberi

resen tevhid

Mahkeme kararı ile tevhid yapılabilir mi?

Tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Tevhit işlemi, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tevhit için, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor. Tapuda tevhit işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tevhid işlemi harcının yatırılması gerekiyor.


Gerekli belgeler:

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.

- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


2014 yılı tevhit işlemi...