29 / 04 / 2024

resmi define arama şartları

resmi define arama şartları

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor. Peki yönetmeliğe göre, define arama şartları nelerdir?

Resmi vasiyetname nerede yapılır?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, resmi vasiyetname nerede yapılır?

Resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Bu vasiyetname düzenlenirken şekil şartlarına uyulması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Çankaya Çukurambar resmi kurum alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi, 27035 ada 7 nolu parsele ilişkin "Resmi Kurum Alanı" amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Resmi vasiyetname nasıl olur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi vasiyet oluyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, resmi vasiyetname nasıl olur?

Ayıplı gayrimenkullerde hak arama süresi ne zaman başlar?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Ayıplı gayrimenkullerde hak arama süresi ne zaman başlar?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden petrol arama ve işletme ruhsatı kararı!

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 2 ayrı firmaya beşer yıl süre ile toplam yedi adet petrol arama ruhsatı, ortak olan 3 firmaya ise sekiz yıl süreyle bir petrol işletme ruhsatı verdi.

Bilecik Maden Arama Faaliyeti projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından Bilecik İli, Söğüt İlçesi'ne yapılacak Maden Arama Faaliyeti projesi için 4 Ağustos'ta halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.

Giresun'da Maden Arama Faaliyeti proje toplantısı 30 Haziran'da!

KONAKLI METAL MAD. SAN.TİC.A.Ş. tarafından; Giresun'da Maden Arama Faaliyeti projesi için 30 Haziran'da 15:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Bornova Ergene resmi kurum alanı imar planı askıda!

İzmir Bornova İlçesi, Ergene Mahallesi 238 ada 6-7 parsellerde “Resmi Kurum Alanı”na ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yeniden askıya çıktı...

Kocaeli'de inşaat sektörüne özel arama konferansı düzenlenecek!

Başkan Özdağ, Kocaeli Merkez ve Gölcük'te düzenlenen, sonuçları ticari hayatın canlandırılması noktasında büyük umut aşılayan arama konferanslarının inşaat sektörü için de düzenleneceğini söyledi.

KOTO'dan inşaat sektörüne özel arama konferansı!

KOTO Başkanı Özdağ, Kocaeli Merkez ve Gölcük’te düzenlenen, sonuçları ticari hayatın canlandırılması noktasında büyük umut aşılayan arama konferanslarının inşaat sektörü için de düzenleneceğini söyledi.

resmi define arama şartları Haberi

resmi define arama şartları

Define arama şartları!

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor.


Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ayrıca; define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildiriliyor. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanması gerekiyor.


Ayrıca, define iznin verilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Peki, define arama şartları nelerdir?


-Define aranacak sahanın yetkili teknik elemana çizdirilmiş, İl Bayındırlık Müdürlüğünce tasdikli, 1/500 ölçekli tasviye münhanili haritası veya krokisi,


-Krokisi çıkarılamayacak ev ve bunun gibi yerler için ise ada, parsel ve çap numarasını belirten...