03 / 05 / 2024

resmi gazete yönetmelik

resmi gazete yönetmelik

15 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik!

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik!

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30666 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30666 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2018!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı... 

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2018!

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler...

Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik 2018!

Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.  Yönetmelikle, ilgili mevzuat kapsamında kurulacak organize sanayi bölgelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Gaziantep İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar...

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018!

Emlak komisyonuna sınırlama getiren yeni emlakçı yönetmeliği olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018..

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yönetmeliğin yürürlük tarihi ertelendi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli atamaları yönetmelik değişikliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik!

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5403 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

resmi gazete yönetmelik Haberi

resmi gazete yönetmelik

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının çalışma usul ve esaslarını belirleyerek, kadastro teknik hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlamak ve uygulamayı yönlendirmek amacıyla hazırlanmıştır.


(2) Bu Yönetmelik, lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının sınav, lisans alma, teminatların alınması, saklanması, iadesi, kuruluş, mekân, personel, donanım, faaliyet, denetim, sorumluluk ve imza yetkisinin devri, bilgi ve belgelerin verilmesi, kullanılması ile hizmetle ilgili ücret tarifelerine ilişkin usul ve esasları kapsar.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 16/6/2005 tarihli ve 5368 sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri  ve  Büroları  Hakkında  Kanunun 2, 3, 4, 5, 8, 9 ve 11 inci maddeleri hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve Kısaltmalar


MADDE 3 – (1)...