09 / 05 / 2024

resmi gazetede Konut edindirme yardımı hak sahiplerinin listesi yayımlandı

resmi gazetede Konut edindirme yardımı hak sahiplerinin listesi yayımlandı

KEY ödemelerinden memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlanabiliyor. Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi

Emeklilere müjdeli haber! Ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam resmi gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. 

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Besicilere büyük destek! Resmi Gazetede yayımlandı! Kimler yararlanacak? İşte yanıtı

Artan et ve süt fiyatları hükümeti yeni önlemler almaya itti. Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine İlişkin Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte destekleme tutarları ve yararlanma şartları.

Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayarlarda yeni vergi zammı! Resmi gazetede yayımlandı! 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, TRT Bandrol vergisine zam yapıldı! TRT Bandrol vergisine yapılan zam ile beraber Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar ve tabletlerde fiyatlar yeniden yükselecek! İşte detaylar...

Vatandaşa ucuz kredi müjdesi! Araç, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde flaş gelişme!

Resmi Gazetede yayımlanan karar doğrultusunda Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na (TCMB) faiz yetkisi verildi. Peki bu karar ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazetede'de yayımlandı! Yasak 2 ay daha uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Değeri artan gayrimenkullerin vergisi de artacak!

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre bundan sonra imar planı değişikliği nedeniyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yönetmeliğe ilişkin bilgi verdi.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

Antalya Boğaçay Projesi için imza atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi’nin özel bakanlar kurulu kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve resmi gazetede yayımlandığını açıklandı.

323 bölgede arazi toplulaştırma kararı!

Türkiye'deki 323 alanda bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. İşte o karar..

Konutta KDV indirimindeki tarih tartışmasına son nokta!

Maliye Bakanlığı, KDV Genel Uygulama Tebliği Değişikliği kararını resmi gazetede yayınlandı. Karara göre KDV indirimi yapılan konutlardaki tarih tartışması son buldu...

Vedat Arslan: KDV indirimi endişeleri giderdi!

Aremas Gayrimenkul Kurucusu ve Genel Müdürü Vedat Arslan, Bakanlar Kurulu kararıyla resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren konutta KDV düzenlemesi hakkındaki görüşlerini bildirdi. İşte Vedat Arslan'ın o yorumu...

resmi gazetede Konut edindirme yardımı hak sahiplerinin listesi yayımlandı Haberi

resmi gazetede Konut edindirme yardımı hak sahiplerinin listesi yayımlandı

Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi!

3220 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği; Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında 3320 Sayılı Kanun'un uygulama esaslarını düzenliyor.


Söz konusu yönetmelik hükümlerinden yönetmeliğin 2'nci Maddesinde tanımlanan memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlandırılıyor. 


Memur: Kurumlarda çalışan işçi ve sözleşmeli personel dışında kalan, seçimle gelen dahil, bütün personeldir.


İşçi: (10) veya (10)'dan fazla işçi çalıştırın işyerlerinde bir hizmet aktine istinaden sürekli olarak çalışan kişilerdir. 


Emekli: Sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik, yaşlılık, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı alanlardır.


Konut edindirme yardımı listesi..

28 Nisan 2014 tarihinde 28985 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de 5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun ve konut edindirme yardımı hak sahiplerine...