09 / 05 / 2024

resmi tatillerde mesai ücreti 2022

resmi tatillerde mesai ücreti 2022

Yargıtay'ın verdiği emsal kararla birlikte artık resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak.

19 Mayıs'ta kargolar açık olacak mı? Hangi kargo 19 Mayıs'ta açık?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için geri sayım devam ederken, 19 Mayıs Cuma günü kargoların teslim durumu gündeme gelmeye başladı. Resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşları kapalıyken, birçok özel şirket hizmet vermiyor. Detaylar burada...

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

O illerde ikamet eden vatandaşlar önemli bir haberle karşılaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla kamu personeline tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesi kararlaştırıldı. 

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Resmi tatillerde çalışanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar! Kıdem tazminatı hesabı baştan sona değişiyor!

Bursa'da, taşeron firma bünyesinde çalıştığı devlet hastanesinde 18 sene süresince yıllık izin kullanmayan işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, bir çalışanın 18 senede yalnızca 26 gün izin kullanmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

İstanbulkart kullananlar için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni bir dönem başlıyor. Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi gerekiyor. Buna göre, kişiselleştirilmeyen kartları kullananlar kişiler bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklard

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı?

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı? soruları 28 Ekim’e az bir zaman kala sorulmaya başladı. İşte araştırılan yanıtlar!

Resmi tatillerde mesai ücretleri ne kadar? Karar verildi tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Yargıtay'ın verdiği emsal kararla birlikte artık resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak.

Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Şanlıurfa Fuar Merkezi'nin resmi açılışı 11 Nisan'da!

Resmi açılışı 11 Nisan’da yapılacak olan Şanlıurfa Fuar Merkezi’nin inşaatı hızla sürerken, organizatörler fuar tarihi almak için adeta sıraya girdi.

Isı yalıtımı genel şartnamesi Resmi Gazete'de!

Isı Yalıtım İşleri Genel Teknik Şartnamesi ve Yapısal Yangın Güvenliği İşleri Genel Teknik Şartnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporu yayınlandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

resmi tatillerde mesai ücreti 2022 Haberi

resmi tatillerde mesai ücreti 2022

IHA’da yer alan habere göre, sekiz yıl boyunca çalıştığı işyerinden kovulan satış temsilcisi, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Satış temsilcisi olarak çalışan kişi fazla mesai ve hafta tatili alacaklarının ödenmediğini aktarırken, işyerinde bir öğün yemek ve servis uygulamasının olduğunu, tüm resmi ve dini bayramlarda çalışmasını sürdürdüğünü ancak alacakların kendisine ödenmediğini öne sürdü.

Davacı, ortalama 2 ayda bir Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1 ay süre ile görevlendirildiğini, ödenmesi gereken saha primlerinin sadece 2 kez ödendiğini iddia etti.

Kıdem tazminatı, fazla mesai alacağı, resmi ve dini bayram alacağı, hafta tatili alacağı ile saha prim ödemelerinin de tahsilini talep etti. Davalı taraf ise iddiaları reddetti. Ancak mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı ise her iki taraf da temyiz etti.

Yargıtay tüm çalışanların haklarını koruyan o...