09 / 07 / 2024

Resmi vasiyetname iptal davası

Resmi vasiyetname iptal davası

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Resmi Gazete'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hükümlerine dair kararı açıklandı. Anayasa Mahkemesi, 13/7/2023 tarihinde alınan E: 2022/47, K: 2023/124 numaralı kararıyla, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan bazı maddeleri iptal etti. Bu karar 27 Eylül 2023'te Resmi Gazete'de duyur

Herkesi üzen karar iptal edildi! Akıllı telefonlara zam yok

Ticaret Bakanlığı, akıllı telefonlar üzerinde uyguladığı ithalat gözetim sınırını 200 dolardan 350 dolara çıkartmıştı. Ancak, Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile iptal edildi ve eski uygulandığı sisteme çevirildi..

Resmi Gazete’de yayımlandı! O şirketlerin faaliyet izni iptal edildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Doğa Faktoring ile Kredi Finans Faktoring Hizmetleri’nin faaliyet iznini iptal etti.

Mirastan feragat etme dilekçesi 2021!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi amacıyla resmi vasiyetname şeklinde düzenleniyor. Peki mirastan feragat dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirastan feragat dilekçesi 2021 örneği...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Antalya Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesi iptal!

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ihale iptal edildi. Teminat tutarı 40 milyon euro olarak belirlenen ihalenin iptali Resmi Gazete'de duyuruldu...

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Tekirdağ'daki şeker fabrikasının satışı iptal edildi!

29 Mart'ta satış ihalesi duyurulan Tekirdağ'daki şeker fabrikasının ihalesi iptal edildi. İptal ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Mirastan feragat sözleşmesi 2018!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2018 örneği..

Kurumlar vergisinde iptal kararı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, Kurumlar Vergisi Kanunu'na ilişkin olarak 1 ser no'lu kurumlar vergisi genel tebliğ 03.04.2007 tarih ve 26482 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu tebliğin aşağıda yer alan 5.6.4.2.3 no'lu bölümünün 2. paragrafının iptal kararını değerlendirdi.

TİGEM Ankara Yenimahalle kiralık dükkan ihalesi iptal edildi!

22 Ağustos'ta yapılacak TİGEM Ankara Yenimahalle kiralık dükkan ihalesi iptal edildi. İptal duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

ÖİB'nin Antalya Aksu ihalesi iptal edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan iptal ilanına göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya Aksu ihalesi iptal edildi..

ÖİB'nin Fethiye Göcek ihalesi iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 05.01.2017 tarihli ve 29939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İhale İlan Metninin 1. ve 2. sırada yer alan Muğla ili, Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesinde bulunan taşınmazların özelleştirme ihalelerini iptal etti.

Resmi vasiyetname iptal davası Haberi

Resmi vasiyetname iptal davası

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi vasiyet oluyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmi memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. 


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu?


A. İptal davası

I. Sebepleri

MADDE 557.- Aşağıdaki sebeplerle ölüme bağlı bir tasarrufun iptali için dava açılabilir:

1. Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Tasarrufun içeriği, bağlandığı koşullar veya yüklemeler hukuka...