30 / 04 / 2024

Resmi vasiyetname örneği

Resmi vasiyetname örneği

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, resmi vasiyetname nerede yapılır?

Resmi vasiyetname nasıl olur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi vasiyet oluyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, resmi vasiyetname nasıl olur?

Resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyetname ise vasiyetin kaleme alınmış hali olarak ifade ediliyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Veraset ilamı dilekçe örneği 2022!

Veraset ilamı diğer bir ifadeyle mirasçılık belgesi, mirasçıların mevcut miras üzerindeki haklarını ve miras paylarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Bu belgenin alınabilmesi için dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, Veraset ilamı dilekçe örneği 2022...

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2021!

Taşınmazların satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, satış kontratının teminatını oluşturuyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2021...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

Vasiyetname örneği 2020!

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2020!

Taşınmazların satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, satış kontratının teminatını oluşturuyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği...

Vasiyetname örneği 2019!

Bir kimsenin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için vasiyetname hazırlayabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2019...

Vasiyetname örneği 2017!

Vasiyetname, bir kimsenin ölümünden sonrası için belirli kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırladığı metin oluyor. İşte vasiyetname örneği 2017..

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama örneği 2017!

İnşaat metrekare maliyetleri her sene yeniden belirleniyor. 2017 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri 25 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak belli oldu. İşte inşaat metrekare maliyeti hesaplama örneği 2017..

Vasiyetname örneği 2016!

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetname, sözlü ya da yazılı bırakılabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2016..

Lojman kira hesaplama örneği 2016!

2016 yılında uygulanacak lojman kira bedelleri 7 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de tebliğ ile açıklandı. Peki, 2016 yılı lojman kiraları ne kadar? İşte lojman kira hesaplama örneği 2016..

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Resmi vasiyetname örneği Haberi

Resmi vasiyetname örneği

Resmi vasiyetname nerede yapılır?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. 


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildiriyor. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazıyor veya yazdırıyor ve okuması için mirasbırakana veriyor. Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor. 


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediliyor. 


Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanı tasarrufa ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak imzalanıyor. Vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi zorunlu olmuyor. 


Resmi vasiyetname, yetkili kişilerin olması halinde evde de imzalanabiliyor ya da notere gidilerek de imzalanabiliyor. 


II. Vasiyetnamenin açılması

MADDE 596.- Vasiyetname, geçerli olup olmadığına bakılmaksızın tesliminden başlayarak...