29 / 04 / 2024

ressam Ned Pamphilon

ressam Ned Pamphilon

İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiren Ned Pamphilon kimdir? İşte Ned Pamphilon 'ın biyografisi bu haberde...

Ned Çiçekli'de yüzde 50 peşin 12 ay vade ve yüzde 10 indirim avantajı!

Ned Çiçekli projesi, Ankara ili, Keçiören’in merkezinde Nedimoğulları İnşaat tarafından yükseliyor. Ned Çiçekli'de yüzde 50 peşin 12 ay vade ve yüzde 10 indirim avantajıyla satışlar devam ediyor.

Şık tasarımı ve yüksek teknolojik özellikleri ile Kia Sportage 2023'ün en dikkat çekeni oldu

Kia Sportage'ın en büyük özelliklerinden biri, şık ve modern tasarımıdır. Sportage, dinamik hatları, büyük ızgara ve LED farlarıyla dikkat çeker. Bu özellikleri sayesinde, Sportage, otomobil severler tarafından tercih edilen bir SUV haline gelmiştir. Peki Kia Sportage 10 Mayıs 2023 fiyat listesi ned

BİM'de Drone çeşitleri satışta! Bu ucuzluk kaçmaz hemen göz atın! İşte Ağustos 2022 fiyat listesi

BİM'in 19 Ağustos 2022 aktüel ürünler kataloğunda kaçırılmayacak büyük fırsat sizleri bekliyor. BİM Market'in aktüel kataloğunda Drone çeşitleri satışa sunuldu. Peki BİM'de bu ürünler ned kadar? İşte fiyat listesi...

20. Yüzyılın en pahalısı o oldu! Rekor fiyata satıldı!

Amerika ressam Andy Warhol’un ‘Shot Sage Blue Marilyn’ portesi rekor fiyata alıcı buldu. Müzayedede açık arttırmaya sunulan eser sadece 4 dakika içerisinde alıcı buldu. New York’taki Christie’s müzayede evinde meraklılarına sunulan porte 20’inci yüzyılda satışa çıkarılan en pahalı eser oldu. 

Marilyn Monroe portresi rekor fiyata satıldı! 20. yüzyılının en pahalı sanat eseri oldu

Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi 195 milyon dolara satıldı. Portre ünlü İtalyan ressamı Leonardo da Vinci'nin Hazreti İsa'yı resmettiği 450 milyon dolara satılan "Salvator Mundi" adlı tablonun ardından dünyanın en pahalı ikinci sanat eseri oldu.

Ned Quality İnternationel Yapı Yatırım Tasarım Parke Limited Şirketi kuruldu!

Ned Quality İnternationel Yapı Yatırım Tasarım Parke Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Baran tarafından kuruldu.

ABD'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut inşaatına kınama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsrail'in Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşa etmesine karşı çıktıklarını dile getirdi. 

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Ünlü ressam İsmail Acar'ın Fransa'daki şatosuna hırsız girdi!

Dünyaca üne sahip ressam İsmail Acar’ın 2011'de Fransa’da aldığı şatoya hırsız girdi.

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart'ta!

Mimarlığın Uç Beyi Nezih Eldem program dizisi, Eldem’in (1921-2005) mimar, eğitimci ve ressam olarak üretimlerine odaklanan sunum ve söyleşilerle sürüyor.

Ressam Osman Hamdi Bey’in Gebze'deki köşkündeki kapıların değeri şaşkına çevirdi!

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

Ned Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ned Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

ressam Ned Pamphilon Haberi

ressam Ned Pamphilon

Ned Pamphilon kimdir?

Ned Pamphilon, 1963 yılı Londra doğumlu. Ned Pamphilon İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiriyor. 


Gençlik yıllarında kurduğu orkestrası ile yaptığı seyahatler sırasında dünya kültürlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatını bulan Ned Pamphilon; bu seyahatlerinin birisinde İstanbul’a uğrar.


İstanbul’da bir Türk kızına aşık olur; platonik aşk gerçekleşmez ancak Türk kızının peşinden dolaştığı İstanbul’da; İstanbul Boğazı ve onun engin maviliği ile tanışır. Boğazın çevrelediği muhteşem şehre aşık olan Ned; aşkı İstanbul’un günlük hayatını tuvale yansıtarak geçimini temin eder.


Beyoğlu’nun tramvayını, İstanbul’un simitçilerini, Galata Köprüsü’nde balık tutanları, bebelere baloncuları , ayakkabı boyacılarını, mısırcıları ile İstanbul’un güzelliklerini kendi yorumları ile tuvaline taşımıştır. Atatürk’ün hayatını okuyarak ona duyguğu sevgi ve saygısını da tuvali aracılığı ile resmeden Ned’in...