29 / 04 / 2024

Reyhan Paşa Hamamı restore mi edilecek

Reyhan Paşa Hamamı restore mi edilecek

Bursa ’daki tarihi yapıları restore ederek kente değer katan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin kalbindeki Reyhan Paşa Hamamı’nın da orijinal kimliğine kavuşturulması için restorasyon çalışmalarını başlattı.

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Erzurum Murat Paşa Meydanı için çalışmalar başladı!

Erzurum Murat Paşa Camii ve Hamamını çevreleyen alanı açarak bir meydan projesi başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok eser olduğunu söyledi.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

TİKA, Karadağ Ali Paşa Hamamı'nı restore ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'ın Ulçin kentindeki Osmanlı döneminden kalan tarihi Ali Paşa Hamamı'nın restorasyonu çerçevesinde ilgili taraflarla işbirliği protokolü imzaladı.

Diyarbakır Çermik'teki tarihi Paşa Hamamı restore edilecek!

Diyarbakır Çermik'teki tarihi Paşa Hamamı'nın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Çermik Kaymakamı Remzi Demir, Çermik Melike Belkıs kaplıcaları bünyesinde bulunan hamamın aslına uygun restore edileceğini belirtti.

Diyarbakır Paşa Hamamı restore ediliyor!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan tarihi Paşa Hamamı’nın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalara başlandı.Demir, ilçenin tarihi ve turistik mekanları ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de dikkat çekti.

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

Aydın Paşa Hamamı yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Aydın ’ da Osmanlı imparatorluğu döneminde İpek Yolu üzerinde hizmet vermiş Veysipaşa Mahallesi ’ nde bulunan Paşa Hamamı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yakutiye Murat Paşa Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Murat Paşa Camii ile Hamamını çevreleyen kötü yapılar kamulaştırma kapsamında yıkılmaya başlandı.

Altunizade İsmail Paşa Hamamı restoran olacak!

Radikal'in "Tarihi hamam çöplük oldu" başlığıyla gündeme getirdiği İstanbul Üsküdar'daki, Osmanlı'ndan kalma Altunizade İsmail Paşa Hamamı çöplük olmaktan kurtuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi hamamın yer aldığı alanın yanındaki arsa ile birlikte r

Reyhan Paşa Hamamı restore mi edilecek Haberi

Reyhan Paşa Hamamı restore mi edilecek



Bursa’yı hizmetleriyle geleceğe taşıyan ve kentin ziynetlerini bir bir ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi Reyhan Paşa Hamamı’nı da orijinaline uygun olarak kente kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reyhan Mahallesi’nde bulunan 600 yıllık Reyhan Paşa Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıdıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti Bursa’da kültür ve medeniyetlerin tüm izlerini ortaya çıkarıyoruz. Bursa merkezinde restore edilmemiş tarihi eser kalmaması için yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu kapsamda onlarca yıldır harabe halinde bekleyen tarihi eserleri ayağa kaldırıyoruz. Reyhan Paşa Hamamı da Bursa’nın kalbinde, çarşı içinde bulunan ilk dönem Osmanlı eserlerinden, ilk yapılan hamamlardan biri. Bursa’da bir eser daha pırıl pırıl ortaya çıkmış oluyor” diye konuştu.


Yılların harabesi kimliğini buluyor 

Reyhan Paşa Hamamı’nın 1430’lu yıllarda...