05 / 05 / 2024

reyhanlı suriyeliler için hastane

reyhanlı suriyeliler için hastane

Hatay Reyhanlı'da Suriyelilerin sağlık hizmeti alması için Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı. Merkez devlet hastanesindeki hasta yoğunluğunu azaltacak.

Hatay Reyhanlı için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Reyhanlı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay Reyhanlı için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suriyeliler için 19 ilde 215 okul inşa edilecek!

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. AB tarafından finanse edilen proje kapsamında 19 ilde 215 okul inşa edilecek.

3,5 milyon Suriyeli için kalıcı konutlar inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeliler için planlanan yeni projeyi açıkladı. Erdoğan, "Biz sosyal konutların da ötesinde bir proje planlıyoruz" dedi. 

Suriyeliler için yerli mimaride yeni konutlar yapılacak!

ABD'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mülteciler için ise "Yerli mimariyle buralarda konutlar yapalım ve Suriyeli kardeşlerimiz de burada yerleşmiş olsun. Kendi topraklarımızda konutlar yapmaya da hazırlanıyoruz'' dedi.

Suriyeliler için 26 barınma merkezi yapıldı!

Türkiye, sayıları 3 milyona ulaşan Suriyeli mülteciler için AFAD bütçesinden bugüne kadar 12 milyar dolarlık harcama yaptı... Suriyeliler için toplamda harcanan para altyapı maliyetleriyle birlikte 8 tane üçüncü köprü ediyor.

Hatay'da Suriyeli çocuklar için yapılan yaşam merkezi Eylül'de açılacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

Suriyeliler'e TOKİ evi verilebilmesi için 67.5 milyar TL gerekiyor!

TOKİ bir konutu 90 bin liraya mal ediyor. Hükümetin Suriyeliler'i yerleştirmek için en az 750 bin konuta ihtiyacı var. Buna göre Suriyelilere verilen konut sözünün yerine getirilebilmesi için hükümetin TOKİ'ye yaklaşık 67.5 milyar lira kaynak bulması gerekiyor.

TOKİ Suriyeliler için 3 yeni konteynerkent yapacak!

TOKİ Suriyeliler için 39 bin kişilik 3 yeni konteynerkent inşa ediyor. TOKİ daha önce Suriyeliler için 4 ilde 10 bin 986 konteyner ve 7 bin çadırdan oluşan yaşam alanları kurmuştu.

TOKİ Hatay Reyhanlı Emekli başvurusu için gerekli belgeler!

Toplamda 150 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı 2016 TOKİ Hatay Reyhanlı projesinde başvuru bedeli 500 liradır. İşte TOKİ Hatay Reyhanlı Emekli başvurusu için gerekli belgeler...

Avcılar'da Suriyeliler için okul açıldı!

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Avcılar’da bir okul daha hizmete girdi. Prefabrik okulda ilk etapta 125 öğrencinin öğrenime başladığını vurgulayan Mehmet mazi, yeni kayıtlarla bu sayının artacağını bildirdi.

Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler için 6. okulunu açtı!

Uluslararası Şefkat Derneği'nin, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için açtığı okul sayısı 6'ya yükseldi. Dernek Başkanı Mehmet Mazi, “Devletimiz de bu konuda bize yardımcı oluyor” dedi.

Hatay'da Suriyeliler için 2 katlı okul inşa edilecek!

Hatay Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın Aalen Belediye Başkanı ve SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel ile Suriyeli çocuklar için 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolünü imzaladı.

Suriyeli göçmenler için konteyner kent kurulacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler için 6 bin kişilik konteyner kent kurulacak. Belediye Başkanı Şanverdi, konteyner kent yapımına kısa sürede başlanacağını kaydetti.

reyhanlı suriyeliler için hastane Haberi

reyhanlı suriyeliler için hastane

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Suriyelilerin sağlık hizmeti alacağı Göçmen Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.


Törende konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, devlet hastanesindeki hasta yoğunluğunu azaltmak amacıyla Göçmen Sağlığı Merkezi açıldığını belirtti. İlçede yaşayan Suriyelilerin basit hastalıklarla ilgili muayene ve tedavilerinin yapılacağını belirten Şanverdi, “Bu uygulama ile hastanedeki yoğunluk azalacak. 2011’den bu yana Suriyelilerin yerleştiği ilçemizde halk olarak ekmeğimizi aşımızı paylaşarak bugünlere geldik. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Ülkelerine barış ve huzur gelene kadar Suriyelilerle birlikte yaşamaya devam edeceğiz" dedi.


Hatay İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram Kerkez ise Hatay genelinde 26 Göçmen Sağlığı Merkezi açılacağını belirtti. Kerkez, sağlık merkezinin düzenlenmesinde emeği geçen Suriyeli Sağlık Hizmetleri Derneği Başkanı Dr. Huzeyfe El Abdullah’a teşekkür etti. Kerkez, “Geçici Koruma Kimlik Belgesi 99 ile başlamak...