01 / 05 / 2024

Reza Zarrab boğazdaki yalı davası

Reza Zarrab boğazdaki yalı davası

Reza Zarrab’ın Kanlıca’da bulunan yalıya Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden izinsiz tadilat yaptırdığı ortaya çıktı. Zarrab, ikinci derece tarihi eser olarak tescilli ikiz yalılardan birine kaçak kat çıkmış ve iki yalı arasına da asansör yaptırmıştı.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi sayısı azalacak!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile gemi sayısının azalacağını ama yükün artacağını dile getirdi. 

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?

İstanbul Kanlıca’daki yalısında kanuna aykırı tadilat yapmakla suçlanan Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebi onaylanmadı...

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Boğazın incileri olan milyonlarca lira değerindeki yalılar yeni sahiplerini bekliyor. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 20 yalı satışta...

Reza Zarrab’ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapılacak!

İstanbul Kandilli’deki tarihi köşkte, izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı ortaya çıkan Reza Zarrab ile inşaatı yapan Firuz Akın Han’ın yargılandığı davada, yapılacak keşif için 9 aydır köşkün anahtarının bulunamaması üzerine mahkeme, anahtarın Ebru Gündeş’e sorulmasına karar verdi.

Reza Zarrab aidatını ödemedi! Ebru Gündeş'e haciz geldi!

ABD’de yargılanan Reza Zarrab, Metroport Rezidans’taki 2 ofisinin aidatını ödemeyince, 18 bin liralık borç, 2 yılda yasal faizle 30 bin liraya çıktı. Yönetim icraya gitti. Haciz kararı, işadamının şarkıcı eşi Ebru Gündeş’e bildirildi.

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

Reza Zarrab’ın yalısı Meclis’te tartışmalara neden oldu!

TBMM'de masaya yatırılan İmar Affı düzenlemesinin ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın boğazdaki yalısını da kapsadığı iddiası Meclis’te tartışmalara sebep oldu

Boğazdaki yalılar mercek altında!

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar ve Zeynep Acar İstanbul Boğazı’nda geçen hafta yaşanan kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldı..

İstanbul Boğazı'ndaki arsaların değeri 670 milyar lira!

İstanbul Boğazı’ndaki arsa değerleri hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde boğazın değeri 670 milyar lira çıktı. Boğazdaki yapıların değeri ise 650 milyar lira olarak belirlendi.. 

Veliaht Köşkü hissedarları arasında kavga!

Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi’nin ismini taşıyan 60 odalı köşkün de içinde olduğu boğazdaki 22 dönümlük değerli arsanın, hissedarlar arasında tartışmaya yol açtı.  

Reza Zarrab boğazdaki yalı davası Haberi

Reza Zarrab boğazdaki yalı davası

Reza Zarrab, Kanlıca’da bulunan ve ikinci derece tarihi eser olarak tescilli ikiz yalılardan birine kaçak kat çıkmış ve iki yalı arasına da asansör yaptırmıştı. Reza Zarrab, sağlık gerekçelerini, Ebru Gündeş de konserini bahane ederek dünkü duruşmaya katılmadı. Yalıların dış cephesinin tahrip edilip, asansör ve kaçak kat eklendiğinin haberimizle ortaya çıkmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Hüseyin Sağ ile Hakkı Sağlam, Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş ile tadilat işlemlerini gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuru üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


ZARRAB ZORLA GETİRİLECEK


17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Zarrab ve Gündeş’in ifadelerini alan Savcı Turgut Çakır’ın konuyla ilgili iddianamesini Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tekin Karaca kabul etti. Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş izin...