28 / 04 / 2024

rezerv

rezerv

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 7 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya oran ile 6 milyar 928 milyon dolar yükseliş sağlayarak 113 milyar 976 milyon dolara çıkış sağladı. İşte detaylar…

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Merkez Bankası rezervleri 113,7 milyar dolara çıktı

Merkez Bankası toplam rezervleri 9 Eylül haftasından bir önceki haftaya göre 1 milyar 756 milyon dolar yükseliş göstererek 113 milyar 683 milyon dolara çıktı.

Borçlar ödenecek mi? İflasa mı gidilecek?

Türkiye, yıl sonunda yaklaşık 40 milyar dolarlık cari açığını kapatmaya çalışırken bir yandan da dış borcunu ödemeye çalışacak. Kısa vadede bulunması gereken 50-55 milyar dolarlık bir para var. Peki bu para MB'nin kasasında mevcut mu? Türkiye kaynak bulmak için ne yapmalı?

İktidara yakın isimden bomba iddia! İkinci bir 20 Aralık mı yaşanacak?

Merkez Bankasının faiz kararından sonra herkes dolarda yükseliş beklerken iktidara yakın bir isimden şok iddia geldi. Doların 15 TL'ye düşeceği tarihi verdi, "Bu daha başlangıç, küçük dilinizi yutacaksınız" dedi.

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler eksi 54,8 milyar dolardan eksi 55,4 milyar dolara geriledi. Rezervleri değerlendiren Bloomberg Intelligence analizlerine göre bankaların dış borcu ise 133 milyar doları buldu.

Merkez Bankası net rezervi açıkladı! Bakın kasada ne kadar var?

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü.

GOSB'ta 5.704 metrekarelik rezerv parselin tahsis işi yapılacak!

Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde yer alan 5.704 metrekare alana sahip 1 adet rezerv parselin tahsisi Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) tarafından 3 Aralık 2014 günü saat 14:00'da ihale edilecek.

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki 18 bin 400 metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ümraniye Atatürk (İstiklal) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına (18 bin 400 metrekare) İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli Merkez Mahallesi'nde ''Rezerv alan'' ilan edilen yere 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı gündeme gelmişti. İlçede yaşayanların ise projeye tepkisi gittikçe büyüyor...

rezerv Haberi

rezerv

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri bugün yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıklamasına göre; 7 Ekim 2022 tarihi itibarı ile Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 5 milyar 200 milyon dolar yükseliş ile birlikte 73 milyar 252 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 30 Eylül 2022’de 68 milyar 52 milyon dolar seviyesinde seyir ediyordu.

Bahsi geçen zaman diliminde altın rezervleri de 1 milyar 728 milyon dolar yükseliş göstererek 38 milyar 996 milyon dolardan 40 milyar 724 milyon dolara yükseldi.

Bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 7 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya kıyas ile birlikte 6 milyar 928 milyon dolar artış ile 107 milyar 48 milyon dolardan 113 milyar 976 milyon dolara kadar yükseldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez...