06 / 05 / 2024

rezidanslarda aidat fiyatları ne kadar

rezidanslarda aidat fiyatları ne kadar

Son yıllarda gayrimenkul sektöründe başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'de yaşanan lüks konut atağı ile ev fiyatları şaha kalktı. Lüks rezidanslarda milyon dolarlardan başlayan konut fiyatlarının yanı sıra, evlerin aidatları da uçuşa geçti...

Kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılıyor. Peki, kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Batışehir'de aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor!

Ege Yapı Group'un İstanbul Bağcılarda hayata geçirdiği Batışehir, cazip aidat ücretleri ile sektörde yatırımcılar için öne çıkıyor.

Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler!

Apartmanda temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi giderler kat maliklerinden toplanan apartman aidatı ile karşılanıyor. Aidatı ödemeyen maliklere karşı birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler...

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatı bankaya yatırılır mı?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak alanlarda yapılan harcamalar için ödeniyor. Apartman aidatı için bankaya hesap açılabiliyor. Peki, apartman aidatı bankaya yatırılır mı? Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte, apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartman aidatına faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, aidata faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

rezidanslarda aidat fiyatları ne kadar Haberi

rezidanslarda aidat fiyatları ne kadar

Rezidans ve lüks sitelerin aidatları çıldırdı. İstanbul Trump Towers'taki dairelerin aylık 11 bin 520 liralık aidatı dudak uçuklattı. Yılda 138 bin lirayı bulan bu parayla ev alınıyor.


Son yıllarda gayrimenkul sektöründe başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'de yaşanan lüks konut atağı ile ev fiyatları şaha kalktı. Lüks rezidanslarda milyon dolarlardan başlayan konut fiyatlarının yanı sıra, evlerin aidatları da uçuşa geçti. Artık, konut almak isteyenlerin evin sadece lokasyonuna, fiyatına ve sosyal olanaklarına değil, aidat ücretlerine de dikkat etmesi gerekiyor. 


ASTORONOMİK RAKAMLAR 

Öyle ki lüks projelerde, ortalama bir daire kirası kadar olan aidatların yanı sıra, bir yılda ev alacak kadar aidatı olanlar da bulunuyor. Dudak uçuklatan aidat ücretlerinde 11 bin 520 lira ile Trump Towers'daki bin 200 metrekarelik penthouse ipi göğüslüyor. Yılda 138 bin lirayı...