06 / 05 / 2024

risk değerlendirme ne zaman yenilenir

risk değerlendirme ne zaman yenilenir

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, risk analizleri bir defaya mahsus yapılmıyor; değerlendirme raporunun yenilenmesi gerekiyor. Peki risk değerlendirmesi kaç yılda bir yenilenecektir?

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

BİLSEM sorgulama ekranı nereden bakılır? 2023 değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Üstün zekalı ve yetenekli öğrencilere yönelik Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'nin (BİLSEM) bireysel değerlendirme sonuçları bugün Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi http://meb.gov.tr adresi üzerinden açıklandı.

Moody's 2021 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2021'de Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin muhtemel değerlendirme tarihlerini bildirdi.

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. kuruldu!

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayfer Güneş ve Tarık Kıyan ortaklığıyla kuruldu.

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özalp tarafından kuruldu. 

Beykoz Belediyesi yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı!

Beykoz Belediyesi bir senelik yatırım ve çalışmaların masaya yatırıldığı Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Ankara Şereflikoçhisar OSB için değerlendirme toplantısı yapıldı!

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar konuşuldu. 

Szutest Uygunluk Değerlendirme Anonim Şirketi Dudullu Şubesi açıldı!

Szutest Uygunluk Değerlendirme Anonim Şirketi Dudullu Şubesi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Depremle ilgili uzmanlardan ilk değerlendirme!

Merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Peki bu depremin beklenen büyük İstanbul depremi ile bağlantısı var mı? İşte uzamanlardan ilk değerlendirme....

Elbistan’ın imar planları için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu!

Kahramanmaraş Elbistantan'ın askı sürecindeki imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi için İtiraz Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

2018 Ekim'de kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenen kiracıya yapılacak zam oranı belli oldu. 2018 Ekim'de kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 2018 Ekim kira artış oranları..

Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler!

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

Eylül 2018'de kiraya ne kadar zam yapılıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını 3 Eylül'de açıkladı. Peki, enflasyon oranlarına göre, Eylül 2018'de kiraya ne kadar zam yapılıyor?

risk değerlendirme ne zaman yenilenir Haberi

risk değerlendirme ne zaman yenilenir

Risk değerlendirmesi kaç yılda bir yenilenecektir?

Risk değerlendirmesi, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yapılan ve yapılması zorunlu tutulan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama sayesinde işyerlerinde meydana gelen tehdit ve zararların en aza indirgenmesi; bir daha gerçekleşmemesi hedefleniyor.


Söz konusu uygulama tek bir sefere mahsus yapılmıyor. Kanuna göre risk değerlendirmesinin yenilenmesi gerekiyor. Peki, "Risk değerlendirmesi kaç yılda bir yenilenecektir?" diyorsanız yanıtı Kanun'daki 12. madde ile açıklayalım; 


Risk değerlendirmesinin yenilenmesi

MADDE 12 – 

(1) Yapılmış olan risk değerlendirmesi; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde sırasıyla en geç iki, dört ve altı yılda bir yenilenir.


(2) Aşağıda belirtilen durumlarda ortaya çıkabilecek yeni risklerin, işyerinin tamamını veya bir bölümünü etkiliyor olması göz önünde bulundurularak risk değerlendirmesi tamamen veya kısmen yenilenir.


a) İşyerinin taşınması veya...