28 / 04 / 2024

Risk değerlendirmesi yenileme süresi

Risk değerlendirmesi yenileme süresi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre, kanunda belirtilen işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. İşte, apartmanlarda risk değerlendirmesi süresi!

Risk analizi ne zaman yenilenir?

Risk analizi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir uygulamadır. 6331 sayılı kanun gereğince bu uygulamaya 1 kapıcısı bile olan apartmanlar da dahil oluyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenir?

Risk değerlendirmesi yenileme süresi!

İşçi çalıştıran apartman ve konut siteleri dahil tüm iş yerlerinin risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. Ancak, iş sadece değerlendirmeyi yapmak ile bitmiyor. Risk değerlendirmesinin yenilenmesi gerekiyor...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bu hikaye henüz bitmedi' diyerek asgari ücret ve emeklilere zam değerlendirmesi yaptı. Ekonomideki son verileri paylaşan Vedat Bilgin, 1 milyon 400 bin emekli başta asgari ücretle ev geçindiren milyonları ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlilik Belgesi Tebliği!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlilik Belgesi Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi... 

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi... 

Ordu Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısında Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Körfez'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Körfez Belediyesi ekipleri, kış sonrası bozulan yolların bakım ve onarımlara devam ediyor. Körfez'de kent yenileme çalışmaları sürüyor.

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinden referandum değerlendirmesi!

İşte Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık ve Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram'ın yaptığı referandum değerlendirmesi...

Risk değerlendirmesi yenileme süresi Haberi

Risk değerlendirmesi yenileme süresi

Apartmanlarda risk değerlendirmesi süresi!

Risk değerlendirmesi; işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.


20 Haziran 2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre, işçi çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi zorunlu tutuluyor. Çünkü apartmanda işçi çalıştırılması durumunda, apartman işyeri, kat malikleri ise işveren konumunda oluyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre, kanunda belirtilen işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. Risk değerlendirme uygulaması ile, işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili risklerin ortadan kaldırılması veya en aza indirgenmesi hedefleniyor.


Yapılmış olan risk değerlendirmesi; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli,...