27 / 04 / 2024

Risk değerlendirmesi zorunluluğu

Risk değerlendirmesi zorunluluğu

20 Haziran 2012 tarihli ve 6331 Kanun sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu dahilinde risk değerlendirmesi zorunlu mu? Risk değerlendirmesi nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı!

Türkiye genelinde bulunan toplam 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.  Daire başı enerji kimlik belgesi bedelleri genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ!

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul satışında 'gerçek değer' zorunluluğu!

Ev, arsa, işyeri gibi gayrimenkul satışına gerçek değer zorunluluğu geliyor. 2022'de geçilecek bu uygulama öncesi oluşacak vergi kaybını önlemek isteyen bakanlık, ara formül hazırladı...

Otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Otopark Yönetmeliği'nde son değişiklik bugün yapıldı. Peki, son düzenlemeye göre otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

3 katlı binalara asansör zorunluluğu geldi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, 3 katlı binalara asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi..

Her daireye 1 otopark zorunluluğu ertelendi!

Yarın yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi bugünkü Resmi Gazete'de değiştirildi. Böylece her daireye 1 otopark zorunluluğu da ertelenmiş oldu. Yapılan yeni düzenleme ile okullara zemin altı otopark yapılmasının da önü açıldı..

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Kooperatiflere ticaret sicili müdürlüklerine bildirim zorunluluğu geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile kooperatiflere ticaret sicili müdürlüklerine bildirim zorunluluğu geldi..

Her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi!

Yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik ile birlikte her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi..

Günlük konut kiralamalarında banka zorunluluğu başladı!

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına gelen banka zorunluluğu bugün başladı..

Kira banka zorunluluğu tebliği 2017!

Kira banka zorunluluğu 2017 tebliği olan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ metni..

Risk değerlendirmesi zorunluluğu Haberi

Risk değerlendirmesi zorunluluğu

Risk değerlendirmesi zorunlu mu?

İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar; risk değerlendirmesi olarak ifade ediliyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yer alan "Risk değerlendirme" uygulaması tüm işyerleri için zorunlu tutuluyor. Bu uygulamaya kapıcısı olan apartmanlar ve çırağı olan dükkanlar da dahil oluyor


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre, kanunda belirtilen işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. Peki söz konusu risk değerlendirmesi zorunlu mu?


Risk değerlendirmesi zorunluluğu

20 Haziran 2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu dahilinde risk değerlendirmesinin yapılması, zorunlu tutuluyor. Risk analizini yapmayan işyerlerine cezai işlem uygulanıyor. Bu uygulamaya kapıcısı olan apartmanlar...