29 / 04 / 2024

risk değerlendirmesini kim yapar

risk değerlendirmesini kim yapar

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki söz konusu risk analizini kimler yapabilir? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?

Doğal gaz yardımı ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi ancak bu konuda çalışanlarda "devlet tarafından herkese 1000 TL ödeneceği" algısı oluştu. Oysa işin aslı hiç de sanıldığı gibi değil! Üstüne üstlük çalışanın aleyhine gelişebilecek bir risk de söz konusu.

GYODER Çözüm Platformu: Değerini Kim Bilir paneli 23 Eylül'de!

GYODER Çözüm Platformu: Değerini Kim Bilir paneli 23 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Demir çelik sektörü, Uzak Doğu'dan gelen taleplerle canlandı!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada "21 Ocak'ta başlayacak olan Çin yeni yılına kadar bu talep artışı devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Mersin Raylı Sistem Projesi'nin ikinci ihalesi 29 Ocak'ta!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Projesi'nin 9 Ekim'de yapılan Ön Yeterlilik İhalesi'nin değerlendirmesini tamamladı. Projenin ikinci ihalesi ise 29 Ocak 2021'de düzenlenecek.

Osmangazi Meydanı Projesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Bursa'da Osmangazi Meydanı’nı inceleyen İnşaat Mühendisleri, büyük projeleri dışında emsal azalımı başta olmak üzere inşaat tekniği ve bölgeyi değerlendirmesini nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini iletti.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Libya Türk iş adamlarına 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunuyor!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var." dedi.

Libya'dan Türk müteahhitlere 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var" diye konuştu.

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

Deprem vergileri ile kentsel dönüşüme 35 milyar TL harcandı!

Elazığ’daki 6.8’lik depremden sonra kentsel dönüşüm konusu tekrar gündem oldu. Kentsel dönüşümün çalışmalarını ve iyileştirme politikalarının değerlendirmesini Yüksek Mimar Pervin Kınık açıkladı.

Kanal İstanbul'da Boğaz’dan daha sık mı kaza olacak?

Kanal İstanbul projesi'nin İşletme Risk Değerlendirme Raporu’na ulaşıldı. Rapora göre, Kanal İstanbul'da yaşanabilecek kaza sıklığı riski İstanbul Boğazı'ndan daha fazla...

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları masaya yatırıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi geride kalan 3 ayın değerlendirmesini ve 1 yılın planlamasını masaya yatırdı.

risk değerlendirmesini kim yapar Haberi

risk değerlendirmesini kim yapar

Risk analizini kimler yapabilir?

Risk analizi, işyerlerinde yapılması gereken bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yer alan risk analizi; olan ya da olması muhtemel tehlikelerin belirlenmesi ve söz konusu tehlikelere karşı önlem alınmasını ön görüyor.


Risk analizi nasıl yapılır?

* Risk analizinde ilk olarak iş yeri ya da apartmanın risk hususuna giren durumlar belirtiliyor.

* Yine iş yeri ya da apartmanın mevcut tehlikeleri belirtiliyor.

* Belirlenen risk ve tehlikelere karşı kontrol önlemleri tespit ediliyor.

* Hasar, zarar ve yaralanmanın şiddeti tespit ediliyor.

* Söz konusu tehlikeli durumların meydana gelme olasılığı yazılıyor.

* Şiddet ile olasılık çarpılarak riskin ağırlığı bulunuyor.

* Risk değeri değerlendirmesi yapılıyor. 

* Böylece, alınması gereken ek önlemler de belirleniyor.


Risk analizini kimler yapabilir?

Risk analizini kimlerin yapacağı, risk analizinin yapılacağı kurumun büyüklüğüne göre değişkenlik...