27 / 12 / 2024

risk tespit raporuna itiraz

risk tespit raporuna itiraz

Kentsel dönüşümde bir binanın yıkılabilmesi için öncelikle risk raporu alınması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz edilir mi? entsel dönüşüm risk raporuna nasıl itiraz edilir?

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Kiracılar dikkat! Kiraya çıkmadan önce bu raporu mutlaka isteyin!

Deprem felaketi sonrası konutların sağlamlığı daha fazla sorgulanıyor. Artık kiracılar eve çıkarken veya ev alacaklar satış sürecinde binanın risk tespit raporunu soruyor.

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kamu binalarının risk durumu ölçülüyor!

Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri hazırlanıyor. Üniversitelerin desteğiyle üretilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu tespit ediliyor.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir’den sonra dikkatler binaların dayanıklılığına yöneldi. Vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte 10 soruda risk tespit kılavuzu...

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır meydana gelen heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılmak üzere...

Kamu binalarına tabletli denetim!

Türkiye’de ilk kez uygulanacak risk tespit modeli geliştirdi. Model kapsamında bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumuna bakılıyor. Pilot bölge olarak Düzce’de başlayan uygulamanın 81 ile yayılması planlanıyor.

10 bin fabrikaya acil dönüşüm çağrısı!

Deprem sonrası riskli yapılar denildiğinde akla ilk konutlar gelse de fabrikalar da büyük risk altında. Yapılan risk tespit çalışmalarında Avrupa Yakası’ndaki fabrikaların riski yüksekken,  Anadolu Yakası’nda yer alan fabrikaların en az hasara sahip yapılar olduğu bilgisine ulaşıldı…

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

İş yaparken en büyük risk mali krizler!

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre mali krizler, küresel ölçekte iş yapmanın önündeki en büyük risk alanı olarak değerlendiriliyor.

Küresel risk sermayesinde hedef 1 trilyon dolar!

Küresel Risk Sermayesi raporuna göre, risk sermayesi kapsamında yapılan yatırımların şirketlere  gelecek 5 yıl içinde 1 trilyon dolara ulaşacağı düşünülüyor.

Trabzon'da risk taşıyan binalar tespit edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'daki tüm ana dere vadilerinde risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Bunları risk gruplarına göre ayıracağız ve en acillerinden başlayarak yıkacağız." diye konuştu.

risk tespit raporuna itiraz Haberi

risk tespit raporuna itiraz

Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz!

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor.


Yapıların riskli olarak tespiti maliklerin başvurusu üzerine yapılabiliyor.Bu süreçte öncelikle yapı malikleri veya kanunî temsilcileri tarafından, masrafları kendilerine ait olmak üzere yaptırılır. 


Maliklerce yapılacak riskli yapı tespiti talebi, tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi ile yapılıyor.


Riskli yapılar, kentsel dönüşüm yönetmeliğinin Ek-2’de yer alan Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslara göre tespit ediliyor. Riskli yapı tespiti; kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine veya ibadet etmelerine yarayan yapılar ile hayvanların ve eşyaların korunmasına yarayan yapılar hakkında yapılıyor. 


İnşaat halinde olup ikamet edilmeyen yapılar ile metruk olması veya bir kısmının yıkılması sebepleriyle yapı bütünlüğü bozulmuş...