02 / 05 / 2024

riski yapı itiraz davası

riski yapı itiraz davası

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor. İşte, riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Bahçelievler Merkez, Yenibosna, Kocasinan Mahalleleri'ndeki riskli yapılara ilişkin plan itirazı askıda!

Bahçelievler ilçesi, 22.03.2021 tasdik tarihli Merkez, Yenibosna, Kocasinan Mahalleleri, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 24.03.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...

Türkiye'deki riskli yapı sayısı 153 binden fazla!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde riskli binaların illere göre dağılımı ve sayılarını sormuştu. Soruyu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde153 binden fazla riski yapı ilan edildiğini söyledi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Elazığ'da hasar tespit raporlarına 17 binin üzerinde itiraz yapıldı! 

Elazığ’da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda yapılan hasar tespit çalışmalarında, 263 yıkık , 7 bin 698 ağır hasarlı, bin 540 orta hasarlı bina olduğu belirtildi. Depremzedeler, hasar tespit raporlarına itiraz etti...

Depremde hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu!

Elazığ'da meydana gelen depremin sonrasında yapılan hasar tespitine ilişkin, vatandaşların itiraz süreci devam ediyor. Vatandaşlardan hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu geldi...

Validebağ'a millet bahçesi yapılmasına itiraz!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun millet bahçesi yapılmasına itiraz geldi. Validebağ Gönüllüleri’nden olan Şengül Kılıç: "Koru en doğal haliyle korunsun. Koruda tek çivi çakıldığı anda ekolojik denge bozulacak. Bu halka değil ranta açmak olur" dedi.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına itiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Dar gelirli kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşümde gerçekleşen yardımlardan bahsetti. Öngören, uygulama alanındaki gecekondulara riski yapılar için belirlenen aylık kira bedelinin iki katı kadar yardım yapılabildiğini söyledi.

Deprem riski çerçevesinde onarılan yapılar meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, deprem riski çerçevesinde onarılan yapılara ve diğer kontrollere ilişkin soru önergesi hazırladı..

riski yapı itiraz davası Haberi

riski yapı itiraz davası

Riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespitini vatandaşlar, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara yaptırabiliyor. 


Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmıyor. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabiliyor. 


Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor.


Risk tespit raporunun tebliğinden itibaren 15 gün içinde, hak sahiplerinin, riskli yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğe bir dilekçe ile itiraz hakları bulunuyor.  Kanunda yer alan riskli yapı tespiti itiraz esasları ile ilgili yasal hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Riskli yapıların tespiti ve itiraz

MADDE 7 – (1) Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine...