02 / 05 / 2024

Riskli alan tespiti

Riskli alan tespiti

İstanbul’un depreme hazırlık kapasitesinin 64 üzerinden 28 puan aldığının altını çizen GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun,şu anda riskli alanlardaki eski konutlar için hızlı menkulleşme ve eski-yeni konut takas zamanı olduğunu söyledi.

Riskli alan tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde, riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılar yıkılıyor. Peki, riskli alan tespiti nasıl yapılır?

Erkan Yaşacan: Binalara riskli yapı tespiti yaptırılmalı!

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan: 'İzmir'deki 1 milyon konut stoğunun yarısı riskli yapı statüsünde. Vatandaşlarımızdan deprem olmasını beklemeden oturdukları binalara riskli yapı tespiti yaptırmalarını istiyoruz' dedi...

Riskli alan tespiti!

Riskli alan tespiti nasıl yapılır? Bir bölgeyi riskli alan olarak kim ilan eder? İşte Riskli Alan Kanununda yer alan hükümler ve riskli alan tespiti hususuna ilişkin yasal esaslar...

Riskli alan nasıl belirlenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yapının yıkılabilmesi için, söz konusu bir binanın "riskli olma" niteliğine sahip olması gerektiğini biliyoruz. Peki söz konusu riskli yapı değil de yapılar grubu ise riskli alan nasıl belirlenir?

12 soruda riskli yapı tespiti!

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapıya riskli bina deniyor. Peki, riskli bina tespiti nasıl yapılır? Hangi bina riskli sayılır? İşte riskli binalar hakkında merak edilenler...

Yüksekova'daki bazı bölgeler riskli alan ilan edildi!

Hakkari ili, Yüksekova ilçesinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şırnak'ta 5 mahalle riskli alan ilan edildi!

Şırnak ili, Merkez ilçesi, Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni ve Yeşilyurt Mahalleleri içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beyoğlu'nun riskli alan kararı Meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu’nun bazı mahallelerinin riskli alan ilan edilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde riskli alan ilan edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziosmanpaşa Mevlana'da riskli alan ilan edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Mevlana Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Beyoğlu'nda 6 mahalle riskli alan ilan edildi!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız Mahalleleri içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Hatay İskenderun riskli alan kararı yargıya taşındı!

Hatay ilinin İskenderun ilçesinde 6 mahallenin belli bölgeleri “riskli alan” ilan edildi. Mahalle halkı riskli alan kararını yargıya taşıdı.

Şırnak Cizre ve İdil'de riskli alan ilan edildi!

Şırnak'ın Cizre ve İdil İlçelerinde bulunan alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin 17 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti.

Riskli alan ilan edilen yerlere indirimli konut KDV'si uygulanacak!

Maliye Bakanı Ağbal, Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili uygulamada sorunlar yaşandığını belirterek, “Riskli alan ilan edilen yerler var. Oranın tamamında değil belli bir bölgesinde indirimli KDV uygulanabilir” dedi

İstanbul Cumhuriyet Mahallesi'nde riskli alan kararında son durum!

İstanbul Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm planlarının önünü açan "riskli alan" kararı Danıştay'a takıldı. Danıştay, bölgenin riskli alan ilan edilebilmesi için incelemelerin yapılmadığını ifade etti.

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi'nin riskli alan kararı iptal edildi!

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesinde kentsel dönüşüm planlarının önünü açan "riskli alan" kararı Danıştay'a takıldı. Danıştay 14. Daire de, Bakanlar Kurulu'nun "rsikli alan" kararında hukuka uyarlık bulunmadığına karar verdi.

Riskli alan tespiti Haberi

Riskli alan tespiti

GABORAS, Yerelden Veri Doğrulama(DAV) projesi kapsamında yapmış olduğu çalışmalar içerisinde İstanbul’un son yıllarda yaşanan depreme karşı hazırlık kapasite ölçümü hakkında değerlendirmelerde bulundu. GOS sistemleri vasıtasıyla açık veri izleme ve ölçümleri yapılan çalışmada İstanbul’un Türkiye’deki kentsel dönüşümlerin yüzde 0.33’ünü, riskli alanlarının yüzde 10.71’ini, yenileme alanlarının ise yüzde 53.17’sini kapsadığı görüldü. Hareketli 20 milyon, sabit 15 milyon 500 bin nüfusa ve ülke ekonomisi için büyük bir öneme sahip İstanbul’un gayri nakdi varlıklarında ticarete konu olan gayrimenkullerin el değiştirme süresini kapsayan İl Döngü Hızının 18 yıl ile Türkiye’nin en yükseği olduğunu belirten Altun, ‘’İstanbul’da olası büyük depremi, birinci derece ilgi alanımızın dışına hiçbir zaman çıkarmamamız gerek. İl döngü hızının 50 yıl olduğu Türkiye genelinde, İstanbul’un 18 yıl olan döngü hızı özelliğini daha fazla gecikmeden...