28 / 04 / 2024

riskli alanlar yönetmeliği

riskli alanlar yönetmeliği

JICA Marmara Depremi'nden sonra İBB ile birlikte İstanbul'un deprem risk haritasını çıkarmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği ve bugün 'kentsel dönüşüm'e temel olan riskli alanlar ile JICA'nın risk haritası arasında ise 'dağlar kadar' fark

Afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun yönetmeliği uyarınca Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli binalarda aranması gereken koşullara yer veriliyor. İşte afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015...

Kentsel dönüşümde riskli alanlar yönetmeliği!

Kentsel dönüşümde riskli alanlar ile ilgili yasal hükümler, 15 Aralık 2012 tarihinde 28498 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde açıklanıyor...

Riskli alan yönetmeliği!

Riskli alanlar ile ilgili olarak Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yönetmelik yayımlandı. Yönetmelik ekinde ise binaların bölgesel deprem risk dağılımını belirlemek için kullanılabilecek yöntemler yer alıyor...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Bisiklet Yolları Yönetmeliği!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte bazı önemli esaslar yer aldı. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran'da!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Işığında İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Ankara'da imar yönetmeliği değişti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerine göre yeniden hazırlanarak yürürlüğe girdi..

İstanbul İmar Yönetmeliği değişiyor!

1 Ekim 2017'de Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin devreye alınmasının ardından İstanbul İmar Yönetmeliği'nde de değişikliğe gidiliyor.

Sakarya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği eğitimi gerçekleştirildi!

Adapazarı Belediyesi personeline yönelik düzenlediği ‘Planlı Alanlar tip imar Yönetmeliği’ konulu eğitim semineri dün yapıldı. 

riskli alanlar yönetmeliği Haberi

riskli alanlar yönetmeliği

Bundan yaklaşık 15 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında bir anlaşma imzalanıyor. Anlaşmanın adı "Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışma Anlaşması". Anlaşma 2000/1885 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanıp 22.01.2001 tarih ve 24295 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. Hemen akabinde de kollar sıvanıyor ve Mart 2001’de anlaşma kapsamında başlayan proje süreci Eylül 2002’de tamamlanıyor.

Japonlar, malum, titiz insanlar. İşlerini ciddiye alıyorlar. Sonuçta ortaya çok kapsamlı bilimsel bir rapor çıkıyor. Türkçesi 655, İngilizcesi 729 sayfa olan söz konusu raporun kısa adı “Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışması”.


Bu çalışma ile özellikle olası bir depremde İstanbul’da hasar riski yüksek alanların belirlenmesi hedefleniyor. Bu çerçevede de mahalle bazında bina ve alt yapıların hasar görebilirliği inceleniyor....