01 / 05 / 2024

riskli alanların dönüştürülmesi hakkında kanun

riskli alanların dönüştürülmesi hakkında kanun

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulması hakkında değişiklik yapan tasarı kabul edildi.

Riskli alanların dönüştürülmesi yönetmeliği!

Riskli alanların dönüştürülmesi yönetmeliği esaslarına göre kentsel dönüşümde; kat maliklerinin üçte birinin istemi üzerine, noter vasıtası ile yapılacak tebligat ile kat malikleri kurulu toplantıya çağrılıyor...

Riskli alanların dönüştürülmesi!

Riskli alanların dönüştürülmesi hususu ile ilgili yasal esaslar Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında madde 6'da açıklanıyor. İşte riskli alanların dönüştürülmesi kanunu maddeleri..

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre, 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi" dedi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi mecliste!

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

riskli alanların dönüştürülmesi hakkında kanun Haberi

riskli alanların dönüştürülmesi hakkında kanun

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen maddelere göre; Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde belirlenen alanların sınırları içinde olup, riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli görülenler, değerleme çalışmalarında yapının riskli olmadığı gözetilmek kaydıyla söz konusu yasa hükümlerine tabi olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurabilecek. Uygulamanın gerektirmesi halinde imar ve yapılaşma işlemlerinin geçici olarak durdurulması 1 yıl daha uzatılabilecek. Anayasa Mahkemesi, söz konusu düzenlemedeki durdurmanın, süre belirtilmeden geçici yapılabileceği hükmünü iptal etmişti.


TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, verdiği aranın ardından komisyonun yerinde olmaması üzerine, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.




AA




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde...