21 / 05 / 2024

riskli arsa

riskli arsa

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli alan ve riski yapı tanımlamaları bulunuyor. Buna göre arsa riskli yapı mıdır? Riskli yapı statüsüne hangi yapılar girer?

Nef Arsa yatırımlık arazilerde yüzde 20 indirim yaptı! 187 bin 500 lirası olan hiç kaçırmasın

Türkiye'de yatırım fırsatı arayanlara bekledikleri haber Nef Arsa'dan geldi. Altın mı alsam dola rmı yoksa borsaya mı girsem diye düşünenlere sıfır riskli arsa fırsatı bulundu. Eğer elinizde 187 bin 500 lira varsa bu fırsatı hiç kaçırmayın.

Birol Polat: Arsa yatırımı Türkiye’de kaybettirmiyor!

Emlak İstasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (Ceo) Birol Polat, yatırımcıların riskli yatırımlar yerine riski az olması ve orta vadede daha çok kazandırması nedeniyle arsa yatırımı gibi daha güvenilir yatırımlara yöneldiğini iddia etti.

Kentsel dönüşüm arsa tapulu evler!

Üzerinde çatılı bina olan ve riskli yapı grubuna giren taşınmaz mallar 6306 sayılı Afet yasasından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüme arsa tapulu evler de dahil mi?

Arsa riskli yapı mıdır?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli alan ve riski yapı tanımlamaları bulunuyor. Buna göre arsa riskli yapı mıdır? Riskli yapı statüsüne hangi yapılar girer?

Kentsel dönüşümde arsa payı sorunu!

Riskli alanlarda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm uygulamalarında komşular arasında "arsa payı" sorunu yaşanıyor. Hatalı arsa payının düzeltilmesi için dava açılabiliyor. İşte kentsel dönüşümde arsa payı sorunu...

Kentsel dönüşümde arsa payının düzeltilmesi!

Kentsel dönüşüm sürecinde, riskli yapıların yıkılarak yeniden yapımının amaçlandığını ancak birçok binada maliklerin arsa paylarının hatalı olmasından dolayı dava yoluna gittiğini belirten Gayrimenkul Hukuku Avukatı Emre Alcan şu açıklamalarda bulundu...

Kentsel dönüşüm arsa tapusu!

Kentsel dönüşüm yönetmeliğine riskli binaların yıkılmasından sonra arsa haline gelen taşınmazların yeniden değerlendirilmesi konusuna değiniliyor. İşte yönetmelikte yer alan kentsel dönüşüm arsa tapusu yasal esasları...

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

riskli arsa Haberi

riskli arsa

Arsa riskli yapı mıdır?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında uygulanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarında riskli alanlarda yer alan riskli yapılar yıkılarak yerine sağlam binalar inşa ediliyor.


Riskli yapılar; Riskli alan içinde veya dışında yer alan ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa riskli yapı mıdır?


Riskli yapı statüsüne hangi yapılar girer?

Kentsel dönüşüm hukukuna göre, riskli yapılar bir arsa üzerinde çatılı olarak yapılmış her türlü yapı olarak tanımlanıyor. Bu tanımlamaya göre, yalnız kat mülkiyetine konu olan yapılar değil, kat irtifaklı yapılar da "riskli yapı" statüsüne giriyor.


Bir gayrimenkulün riskli olarak tespit edilebilmesi için ortada bir "yapı"nın olması gerekiyor. Bir diğer ifade...