riskli bina tespitine itiraz Haberi
Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya yıkılma, ağır hasar görme riski taşıdığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıya riskli bina deniyor.
Kat malikleri yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespiti yapılması için başvuruda bulunabiliyor. Riskli bina tespitinin yapılabilmesi için herhangi bir çoğunluk şartı bulunmuyor.
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alan hükümlere göre riski yapı tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Riski binaların tespit edilmesi halinde Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebiliyor.
Vatandaşların riskli binalar hakkında merak ettikleri bir çok husus bulunuyor. Ruhsatsız binalar riskli ilan edilir mi? Metruk binalar...