01 / 05 / 2024

riskli binalarda işyeri kiracılarının hakları

riskli binalarda işyeri kiracılarının hakları

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahiplerine bazı olanaklar sunuluyor. Peki, kentsel dönüşüm işyeri kiracı hakları nelerdir?

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Elazığ'da riskli 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski taşıyan 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre bölgedeki çalışmalar hassasiyetle sürüyor.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Bursa Yıldırım'da 2 yılda 984 konut ve işyeri yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin başlattığı riskli yapılarla mücadele devam ediyor. Son iki yılda toplam 984 konut ve işyeri yıkılarak yerlerine Bin 873 güvenli yapı inşa edildi

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapacaklardır. Peki, kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilip yıkılan yapı maliklerine binaları teslim edilene kadar, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm işyeri kredisi!

Kentsel dönüşüm kanun ve yönetmeliklerinde yer alan esaslara göre, ev ve işyeri riskli binada yer alan ve kentsel dönüşüm kapsamında yıktıran vatandaşlara kredi desteği yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm işyeri kredisi ne kadar?

Riskli binalarda kira yardımı!

Riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine kadar Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. İşte riskli binalarda kira yardımı ile ilgili esaslar...

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi...

Riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı....

riskli binalarda işyeri kiracılarının hakları Haberi

riskli binalarda işyeri kiracılarının hakları

Kentsel dönüşüm işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kanun kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabiliyor. 


Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor.

Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebiliyor.


Riskli binada kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olarak ikamet edenler; 

-Nüfus cüzdanı fotokopisi,

-Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi üzerine kayıtlı su, elektrik, telefon doğalgaz faturalardan birisi veya riskli binada oturduğunu gösteren nüfusmüdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği,

-Konutun tahliye edildiğine dair yeni adresini gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği,ile birlikte İstanbul, İzmir ve Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne,...