28 / 04 / 2024

riskli binaların yıktırılması

riskli binaların yıktırılması

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan riskli yapılar nasıl yıkılıyor? İşte riskli yapıların yıktırılması...

Riskli binaların yıkılması!

Yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan yapılar kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, yıkılıyor. Riskli binaların yıkılması ile ilgili hükümler, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde bulunuyor...

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

O ilde yaşayanlara korkutan açıklama! 7 şiddetindeki depremlerde binaların yüzde 60'ı yıkılacak!

Ülke genelinde depremler olmaya devam ediyor. Artçı depremler vatandaşları korkuturken o il için de uzmanlardan uyarı geldi. 7 şiddetinde deprem olması halinde binaların yüzde 60'ının yıkılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti! 

Yeni otomobil almak isteyen kişiler otomotiv markalarının kampanyalarını mercek altına aldı. Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti. İşte detaylar...

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Altın yıktı geçti, dolar dur durak bilmiyor! Uzman isim olacakları peş peşe açıkladı! Eğer böyle giderse...

Siyasetçi Cemal Enginyurt kabine sonrasında altın ve dolar kurundaki gelişmeleri değerlendirdi ''altın yıktı geçti dolar kuru dur durak bilmiyor'' diyerek olacakları peş peşe açıkladı. 

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

riskli binaların yıktırılması Haberi

riskli binaların yıktırılması

Riskli yapıların yıktırılması!

Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alanlar, riskli alan olarak tanımlanıyor.


Riskli yapılar ise riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı veya yapıları ifade ediyor.


Peki riskli alanlar içerisinde yer alan riskli yapılar nasıl yıkılıyor? Riskli yapılar kim tarafından yıkılıyor? İşte Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği hükümleri:


Riskli yapıların yıktırılması..

Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, altmış günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması...