04 / 05 / 2024

Riskli bölgeye kira yardımı

Riskli bölgeye kira yardımı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, 6.5 milyon binanın yenileneceği kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkan problemlerin çözümü için yönetmelik değiştiriyor. Riskli bölgeye 24 ay kira yardımı yapılacak...

AFAD 15 ilçeyi 'en riskli' diyerek açıkladı! Büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Gemlik'teki 5.1'lik depremin ardından 'Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' konusu tartışılırken, İstanbul'un riskli bölgeleri de araştırılmaya başlandı. Peki büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

İsrailliler o bölgeye gözünü dikti! Konut ve kira fiyatlarında patlama yaşandı! 

İsraillilerin, havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Kıbrıs'ın önemli turistik kenti Larnaka’ya ilgisinin artmasıyla bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın yanına yaklaşamayacağı kadar uçtu.

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Riskli bölgeyi Marmara'nın güneyi olarak belirten Üşümezsoy, iki fayın kırılması halinde 7'den büyük deprem olabileceğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul depremine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi  bulundukları bölgede deprem riskinin ne derece olduğunu araştırıyor. İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.

Yardımın böylesi! Depremzedelerin hem kira hem de eşya bedelleri karşılanacak!

Yaşanan büyük deprem felaketi, aynı zamanda Türk insanının dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Asrın felaketinin ardından hem birey hem de şirketler bölgeye adeta destek yağmuru gibi yağarken, bazı şirketler de depremzedeler için çok önemli destekler açıkladı. İşte bunlardan biri de Ko

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış için gün sayıyor. Hayata geçirilen mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Marmaris'te meydana gelen yangınları incelemek için bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında evleri zarar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını açıkladı.

Tatil bölgelerinde kira fiyatları 3'e katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık evlerde yaşanan talep patlaması, bu bölgelerdeki kira fiyatlarının da üçe katlanmasına neden oldu. Öyle ki yazlık bölgelerde  sezonluk kira bedeli 350 bin liradan başlayıp 750 bin liraya kadar yükseldi. 

Ed-Dukum'daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

Umman`da ilk uzun vadeli teşvik planı onaylandı. Teşvik planının Ed-Dukum'daki Özel Ekonomik Bölge ile sanayi bölgelerindeki kira bedelinin gelecek yılın sonuna kadar düşürülmesini kapsadığı ifade edildi.

Kentsel dönüşüm Rize'de kira ücretlerini artırdı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölge kira ücretleri arttı.

İstanbul başta olmak üzere riskli bölgelerde önlemler alınsın!

Beklenen büyük İstanbul depreminin büyük yıkım yaratacağı öngörülüyor. 30 Ekim'de İzmir'de büyük yıkıma sebep olan depremin ardından da dikkatler yeniden Türkiye'nin deprem gerçeğine çekildi. İstanbul'da ve tüm riskli bölgelerde önlemler alınmalı...

Riskli bölgeye kira yardımı Haberi

Riskli bölgeye kira yardımı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan yeni yönetmelik taslağında, riskli yapıları tespit edecek kurumların lisanslandırılması ve lisans iptalini gerektiren durumlar ayrıntılı şekilde yeniden ele alınıyor. Taslakta riskli yapı tespitinin tapuya şerh edilmesinden sonra maliklere yapılacak tebligatta malikin ölmüş ve varislerinin belli olmaması durumunda uygulamada yaşanan problemler gözetildi. Bu doğrultuda varislerin herhangi bir hak kaybına uğramasına engel olmak amacıyla tapuda kayıtlı malikin ölmüş olması halinde bakanlık veya müdürlüğe tebligat işlemleri için mirasçılık belgesi çıkarması konusunda yetki veriliyor.


Kanun kapsamında yapılacak kira yardımının süresi, başvurunun ne kadar süre içinde yapılacağı gibi şartlar da yeniden düzenlendi. Buna göre kira yardımında 6 aylık uzatmaya gidildi. Kira yardımının miktarı 600 lira olarak sabit tutulurken, daha önce 18 ay olan yardım süresi riskli alandaki yapılar...