02 / 05 / 2024

riskli işyeri

riskli işyeri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

Hayati tehlike riski olan işyerleri mühürlenecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, herhangi bir işyerinde, hayati tehlike oluşturan riski tespit etmesi halinde iş durdurma kararı verecek. Hayati risk taşıyan işyerinin tamamı ya da bir bölümü eksik tamamlanana kadar mühürlenecek...

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Elazığ'da riskli 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski taşıyan 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre bölgedeki çalışmalar hassasiyetle sürüyor.

Bursa Yıldırım'da 2 yılda 984 konut ve işyeri yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin başlattığı riskli yapılarla mücadele devam ediyor. Son iki yılda toplam 984 konut ve işyeri yıkılarak yerlerine Bin 873 güvenli yapı inşa edildi

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapacaklardır. Peki, kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilip yıkılan yapı maliklerine binaları teslim edilene kadar, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm işyeri kredisi!

Kentsel dönüşüm kanun ve yönetmeliklerinde yer alan esaslara göre, ev ve işyeri riskli binada yer alan ve kentsel dönüşüm kapsamında yıktıran vatandaşlara kredi desteği yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm işyeri kredisi ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi...

Riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı....

Korumalı işyeri nasıl olunur?

Korumalı işyeri işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla korumalı işyerleri oluşturuluyor. Peki korumalı işyeri nasıl olunur? İşte yanıtı...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

riskli işyeri Haberi

riskli işyeri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi. İllerde belli noktalarda devam eden kentsel dönüşümle 1 milyon 200 bin vatandaşa ulaşıldı. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 5 Ekim'de başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlar Kurulu, bugüne kadar ülkenin çeşitli yerlerinde toplam 6 bin 753 hektar alanı riskli ilan etti. 

Bir yılı aşkın süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, büyükşehirlerin nüfusu kadar insana ulaştı. İllerde belli noktalarda devam eden kentsel dönüşümle 1 milyon 200 bin vatandaşa ulaşıldı. Bu niifusda yeni büyükşehirler; Aydın, Balıkesir, Denizli, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin,...