06 / 05 / 2025

riskli olarak tespit edilen ipotekli bina

riskli olarak tespit edilen ipotekli bina

Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi ve ipoteğin durumu ne olur? Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir? işte sorularınızın yanıtı...

Riskli yapı tespit başvurusunu kimler yapabilir? 

Riskli yapı tespit başvurusunu yapı malikleri veya kanuni temsilcileri ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya İdare yapabilir.

Fatih'te kentsel dönüşüm tam gaz! 897 riskli yapının 668 tanesi yıkıldı!

Fatih’te yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 897 riskli yapı tespit edilirken, bu yapılardan 668 tanesinin yıkıldığı belirtildi.

Samsun'da 2 bin 171 bina riskli yapı olarak tespit edildi

Samsun'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan araştırma kapsamında 2 bin 171 binanın, riskli yapı olduğu kaydedildi.

İstanbul'da kentsel dönüşümde yüzde 65'e kadar mali destek müjdesi! Resmen açıklandı! 

Üsküdar Belediyesi, “Üsküdar Yenileniyor” projesi çerçevesinde riskli yapı olarak tespit edilen yapılarda  kentsel dönüşümde yüzde 65'e kadar mali destek sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

riskli olarak tespit edilen ipotekli bina Haberi

riskli olarak tespit edilen ipotekli bina

Riskli bina tespitleri...

"Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi ve ipoteğin durumu ne olur? Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir?" gibi sorular Kentsel Dönüşüm'ün resmi internet sayfasında açıklanıyor.


Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi?

Kentsel Dönüşüm Kanununa göre, riskli binaların sicilinde bulunan aynî ve şahsî haklar ile temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan her türlü şerh (mesela ipotek hakkı), riskli bina yıktırıldıktan sonra hisseler üzerinde devam edecektir. 


Bu yüzden, üzerinde ipotek olması riskli binanın yıktırılmasına engel teşkil etmiyor.


Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işler?

Riskli bina tespitinin kesinleşmesinden sonra bu binaların yıktırılması için maliklere 60 günden az olmamak üzere süre verilecek, bu süre içinde riskli binaların yıktırılıp yıktırılmadığı kontrol edilecek,...