09 / 01 / 2025

riskli yapı denetimi 2020

riskli yapı denetimi 2020

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatlar belediyeler tarafından denetlenecek.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

İstanbul'da riskli yapıları belediye satabilecek!

Bakanlık Riskli Yapılara ilişkin olarak sürdürülen uygulama sürecini kısaltmak ve bu sürece hız kazandırmak adına İstanbul'daki bütün ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. 

Riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018!

2018 yılında alınacak riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Riskli yapı nedir?

6306 sayılı Kanun uyarınca riskli yapılar öncelikle malikleri tarafından tespit ettirilir. Anayurt Gazetesi köşe yazarı M. Yahya EFE bugünkü yazısında riskli yapılara değindi. İşte M. Yahya EFE'nin riskli yapılar yazısı...

9 soruda riskli yapı süreci!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılıyor. Peki, riskli yapılar nasıl tespit edilir? İşte 9 soruda riskli yapı süreci..

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Trabzon'da 224 riskli yapı yıkıldı!

Trabzon'da 271 riskli yapının 224'ü yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallelerinde olmak üzere 3 adet alanda riskli alan olduğu belirtildi.

Mehmet Özhaseki: Tüm riskli yapılar elden geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehircilikte Yeni Vizyon" açılışında konuştu. Özhaseki, ''Tüm riskli yapıları elden geçirmek istiyoruz'' dedi.

Bingöl'de bin 260 riskli yapı tespit edildi!

Bingöl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde bin 260 riskli yapı tespit edildi. Bu yapılardan bin 17’si yıkılırken, bin 24 hak sahibine toplamda 9 milyon 791 bin 460 TL kira yardımı yapıldı.

Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılar yıkılmalı!

İstanbul Zeytinburnu ve Fatih’te iki binanın yıkılmasının ardından gözler riskli yapılara çevrildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Zeytinburnu ve Fatih’in yanı sıra Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılara dikkat çekti.

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

riskli yapı denetimi 2020 Haberi

riskli yapı denetimi 2020

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden teklif ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatlar belediyeler tarafından denetlenecek. 

3194 Sayılı İmar Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında inşa edilen yapıların sadece yapım aşamasında değil, binanın tamamlanmasının ardından da denetlenmesi sağlanıyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan, denetlenmeyen ve sağlamlık raporu verilmeyen binalar can ve mal güvenliği için büyük risk taşıyor.

Denetimler sıklaştırılacak 

Geçtiğimiz günlerde İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında gerçekler bir daha gün yüzüne çıktı. Alandan tasarruf etmek için kesilen kiriş ve kolonlara ilişkin herhangi bir denetim bulunmaması ihmalsizliği ortaya çıkardı. Bu kapsamda ydenetim sisteminde mevcut olan sorunlar ve esneklikler, yapı denetim sisteminin sıkılaştırılmasını gerektiriyor. Mevcutta yürütülen denetim sisteminin özel firmalar tarafından yapılıyor...