04 / 05 / 2024

riskli yapı kaç günde yıkılır

riskli yapı kaç günde yıkılır

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kağıthane ilçesi, Mer'i Revizyon Nazım İmar Planlarına Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi Seyrantepe Mahallesi, Batı Kısmı Gürsel Mahallesi, 8483 ve 8486 adalar 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ege Yapı Kağıthane projesi fiyatları!

Ege Yapı Kağıthane projesinde ön satışlar başladı. Ege Yapı Kağıthane'de ön satış dönemine özel indirimler ile daire sahibi olunabiliyor.

Ege Yapı Kağıthane satış fiyatları!

Ege Yapı Kağıthane satış fiyatları 310 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Ege Yapı Kağıthane'de lansmana kadar yüzde 12 indirim avantajı sürüyor...

Ege Yapı Kağıthane projesinde ön satışlar başladı!

Ege Yapı Kağıthane projesinde ön satışlar başladı. Lansman öncesi yüzde 12 indirimli fiyatlarla satışların yapıldığı Ege Yapı Kağıthane projesinde fiyatlar 310 bin TL'den başlıyor...

Trabzon'da 224 riskli yapı yıkıldı!

Trabzon'da 271 riskli yapının 224'ü yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallelerinde olmak üzere 3 adet alanda riskli alan olduğu belirtildi.

Cendere Sur Yapı Kağıthane fiyat!

Cendere Sur Yapı Kağıthane fiyat listesi 575 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Sur Yapı Kağıthane projesinde ön satışa özel yüzde 10 indirim yapılıyor...

Sur Yapı Kağıthane teslim tarihi!

Satışların başladığı Sur Yapı Kağıthane projesinde 60 ay sıfır faizle taksitli ödeme fırsatı sunuluyor. Projede peşin ödemelerde ise ekstra yüzde 10 iskonto uygulanıyor...

Sur Yapı Kağıthane iletişim bilgileri!

Arsa alanı 7 bin 782 metrekare olan Sur Yapı Kağıthane projesi 217 daire ve ticari birimlerden oluşuyor. Projede ön satışlar başladı. Sur Yapı Kağıthane iletişim bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Sur Yapı Kağıthane Cendere projesi satışa çıktı!

Sur Yapı Kağıthane Cendere projesinde ön satışlar başladı. Sur Yapı Kağıthane projesinde fiyatlar 575 bin TL'den başlıyor...

Mehmet Özhaseki: Tüm riskli yapılar elden geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehircilikte Yeni Vizyon" açılışında konuştu. Özhaseki, ''Tüm riskli yapıları elden geçirmek istiyoruz'' dedi.

Bingöl'de bin 260 riskli yapı tespit edildi!

Bingöl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde bin 260 riskli yapı tespit edildi. Bu yapılardan bin 17’si yıkılırken, bin 24 hak sahibine toplamda 9 milyon 791 bin 460 TL kira yardımı yapıldı.

Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılar yıkılmalı!

İstanbul Zeytinburnu ve Fatih’te iki binanın yıkılmasının ardından gözler riskli yapılara çevrildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Zeytinburnu ve Fatih’in yanı sıra Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılara dikkat çekti.

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

riskli yapı kaç günde yıkılır Haberi

riskli yapı kaç günde yıkılır

Kentsel dönüşüm sürecine giren riskli yapılar yıkılarak yerine yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılar inşa edilebiliyor. Vatandaşlar binaları için Bakanlıkça lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitinin yapılmasını talep edebilirler. Bu aşamada maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli olacaktır.

Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, bir süre verilerek riskli yapıların yıktırılması istenilir. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

BİNA RİSKLİ TESPİT EDİLİRSE NE OLUR?

Yapılan riskli bina tespiti başvurusu sonrasında gerekli testler yapılır. Tespitler neticesinde Riskli olduğu anlaşılan yapılar, tespiti yapan kurum ve kuruluşlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya yetki verilmesi halinde İdareye bildirilir. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri veya İdareler raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer uygun...