04 / 05 / 2024

Riskli yapı riskli alan rezerv alanı

Riskli yapı riskli alan rezerv alanı

Riskli bölgelerin ve riskli yapıların belirlenmesi üzerine buradaki yerleşimin taşınması için belirlenen alanlar, rezerv yapı alanı olarak ifade ediliyor. Peki rezerv yapı alanının tespiti nasıl yapılıyor?

Riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı!

Kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında karşılaştığımız riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı ne ifade ediyor, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

2017 kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti ücretleri açıklandı!

2012 yılından beri 6306 Sayılı Kanun gereğince yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ülkemizde riskli olduğu düşünülen 10 milyona yakın yapının yıkılarak, yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor.

Adım adım dönüşümde riskli yapı tespiti!

RİSKLİ YAPI TESPİTİ Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kentsel dönüşüm sürecinde apartman veya siteler için riskli yapı tespitinin nasıl olduğunu anlattı.

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi.

Çorum'da 895 riskli yapı yıkıldı!

İl Genel Meclisi Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Çorum'da yapı denetim firmaları ile ilgili rapor hazırladı. Paporda 895 tan riskli yapının yıkıldığı belirtildi.

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Yalova'da 400 binanın riskli yapı raporu onaylandı!

Yalova genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 400 binanın riskli yapı tespit raporunun onaylandığı belirtildi.

Kayseri Hacılar'da yapıların yüzde 34'ü riskli!

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesini anlattı. Ekici, Hacılar'daki yapıların yüzde 34'ünün riskli durumda olduğunu belirtti.

Riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince riskli olarak belirlenen yapılar ile riskli olarak tespit edilen alanlarda yer alan taşınmaz mallar yıkılıyor. Peki, riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

Ankara'daki riskli yapılar yenilenmeli!

Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Süleyman Pampal, Ankara'nın deprem riski bulunduğunu söyledi. Pampal, riskli yapıların yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Mustafa Bozbey, riskli yapı uyarısı yaptı!

Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaparken, Başkan Mustafa Bozbey, şehirdeki birinci derecede riskli yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye'de 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle bugüne kadar 265 bin 684 konut ve 41 bin 652 iş yeri olmak üzere toplam 307 bin 336 bağımsız bölüm içeren 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapılmıştır." dedi.

Konya Meram'da riskli yapılar yıkıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçesine bağlı Şükran Mahallesi’nde bulunan ve riskli yapı belgesi alınan binalar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Çorum'da Riskli Yapı Tespiti paneli düzenlendi!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği tarafından "Riskli yapı tespit ve yapılardaki hasarlann tespitinde dikkat edilecek hususlar' kondu panel düzenlendi.

Riskli yapı riskli alan rezerv alanı Haberi

Riskli yapı riskli alan rezerv alanı

Rezerv yapı alanının tespiti!

Bakanlıkça resen belirlenebilen rezerv yapı alanları, tespit edilen riskli yapılardaki yerleşimin taşınması için belirlenen alanlar olarak ifade ediliyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre, rezerv yapı alanı, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirleniyor.


MADDE 4 – 

(1) Rezerv yapı alanı;

a) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı hâlihazır haritasını,

b) Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,

c) Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,


ihtiva eden dosyaya istinaden, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir.


(2) Rezerv yapı alanı:

a) Bakanlıkça resen belirlenebilir.

b) TOKİ veya İdare, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan rezerv yapı alanı belirlenmesi talebinde bulunabilir.

c) Gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan rezerv...